top of page

Første USA-tur etter covid

Updated: Sep 27, 2021

4 ting å huske på når du planlegger første USA-tur etter covid.


Når USA etterhvert åpner opp for ferie og fritidsreisende fra Europa, er det flere ting man bør være klar over før turen bestilles. Ikke alt vil være som før, spesielt den første tiden. Vi vil savne Norwegians mange direkteruter til ulike amerikanske byer. SAS vil etterhvert gjenoppta noen direkteruter, i første omgang til New York og Miami, men i et langt mer beskjedent omfang.1. Book reise som er refunderbar. Siden ting fremdeles er usikre og du kanskje må ombestemme deg, anbefaler vi at du booker reiser som er refunderbare eller som kan endres uten gebyr. Mange reisearrangører har blitt bedre på å tilby refunderbare turer. Dette gjelder også oss i Hopalong Travel. Noen flybilletter er refunderbare, mens andre kan endres uten gebyr innen gitte frister. Vi anbefaler kun å booke billetter som kan endres.

Billeie er normalt refunderbar frem til en gitt frist, dog noen ganger mot et mindre gebyr. Når det gjelder leiebil, er er det små tegn som tyder på at ting er på bedringens vei, dvs. at leiebilselskapene får inn flere nye biler. Fortsatt er det mangel på leiebiler, og prisene er generelt høye. Se artikkel om leiebil her.

Når man booker hotell, får man ofte mulighet til å velge refunderbar pris eller ikke refunderbare priser. Den første tiden etter covid anbefaler vi alltid at man velger refunderbar booking om planene skulle endres. 2. Storbyferie i USA rett etter covid? Mange storbyer i USA, som f.eks. New York, er fremdeles ikke helt det samme som før covid. Broadway Show har vært stengt siden mars 2020, og Broadway har så vidt begynt å åpne opp igjen, men det er et godt stykke frem til normal drift. Tusenvis av restauranter i New York har gått konkurs, og det vil nok ta litt tid før alle stengte lokaler åpner opp igjen. Atlanta er en annen av byene som ennå ikke er helt tilbake til normalen. Seattle og San Francisco like så. Andre byer som Nashville, Louisville og New Orleans ligner mer på slik det var før pandemien. Nashville, som du ser bilder fra her, er absolutt tilbake for fult. I de fleste byene i Florida er det meste som før, og både i Miami og i Orlando er ettervirkningene av covid begrenset. Selv fornøyelsesparkene er åpne, med noen restriksjoner.

3. Høye priser på feriehus, leiebil, hotell? Ja, ja og nei. Feriehus og leiebil er generelt dyrere enn det var før covid. Feriehus, spesielt i Florida, er generelt dyrere enn det typisk var før pandemien. Hotell kan faktisk være rimeligere, i hvert fall i enkelte områder. Mange steder er hotellprisene ca. det samme som de var før covid. Som kjent varierer hotellprisene mye, alt etter sesong og arrangementer.

4. Legg inn ekstra tid på flyplassene. Dette gjelder både i Europa og i USA. Det har generelt vært travelt på flyplassene i USA denne sommeren, med mye innenlandstrafikk, til tross for fravær av internasjonalt reisende. I tillegg har mange flyselskaper hatt et stort antall kanselleringer hele denne sommeren. Mangel på personell har vært et gjennomgående problem. Legg derfor inn godt med tid på mellomlandinger og før du sjekker inn for retur tilbake til Norge.


Vi vet mange er reiseklare og regner med at USA-ferie kommer til å bli minst like populært som før. Vi gleder oss til at grensene åpnes igjen. Sjekk ut våre spennende gruppeturer. Ingen venting – ingen kø.


Tekst og foto: Kjetil Sveistrup
595 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page