top of page

Unngå 3 bommerter på restaurant og bar i USA

Bommert nr. 1: Ikke å tipse. I Norge er tips valgfritt - i USA er det det ikke. Servitører og andre som yter service, blir faktisk skattlagt av estimert tips, og det er direkte uhøflig ikke å tipse. 18% til 22% er vanlig på bar og restaurant.


Bommert nr. 2: Ikke å prøve noe nytt. Amerikanske restauranter har så uendelig mye mer enn biff og burger. Spør gjerne servitøren hva som er mest populært på menyen eller hvilken rett de er kjent for. Høres kylling og vaffel merkelig ut? Chicken and waffles er faktisk noe nordmenn liker, når de får prøvd det.


Bommert nr. 3: Å bestille for mye mat. Det ser ikke så mye ut på menyen, men selv en «liten» salat til forrett er ofte større enn man tror.

Hva blir nytt etter Covid?

Større avstand mellom bordene? Slutt på buffet? Ikke henge i baren? Alt dette er vanlig nå, men blir det slik etter Covid? Neppe..... Det vi vet, er at veldig mange restauranter har gått konkurs. Nye restauranter vil dukke opp. Spør i resepsjonen på hotellet hvilken restaurant i nærheten de anbefaler. Bruk Yelp eller andre apper for å finne gode restauranter.

Sjekk med oss – vi vet :-)

273 views

Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page