top of page

Unngå 3 bommerter ved tipsing i USA

Bommert nr. 1: Å tømme lommene for mynter på restaurant. Mynt du får igjen som veksel, kan du gjerne la ligge som et tillegg til øvrig tips, men ikke tøm lommene for småmynter, og særlig ikke brune one penny-mynter. Det er et signal om at du er veldig misfornøyd med mat og service. Mynter i USA er 25, 10, 5 og 1 cent. Større mynter er ikke vanlig, selv om de finnes.


Bommert nr. 2: Å glemme at frisører, bagasjebærere, valet parking-betjenter og vanlige taxi-sjåfører også skal ha tips. Betjening på McDonalds, Starbucks og bensinstasjon forventer derimot ikke tips. Uber-sjåfører trenger man i utgangspunktet ikke tipse, men appen gir mulighet for å tipse etter at turen er over. Ca. halvparten av passasjerene velger å tipse Uber-sjåføren.


Bommert nr. 3: Å glemme å tipse når man kjøper en enkelt øl eller vin i baren. Tommelfingerregelen har lenge vært 1 dollar pr. øl, vin eller mineralvann og 2 dollar pr. cocktail og mixed drink. Ellers er 18% til 22% vanlig på bar og restaurant for mat og drikke. Mange kjører fast 20%, og det er alltid safe.


I Norge er tips valgfritt - i USA er det det ikke. Servitører og andre som yter service, blir faktisk skattlagt av estimert tips, og det er direkte uhøflig ikke å tipse.


699 views

Recent Posts

See All

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page