top of page
Hop A Long Travel AI-06.png

California Dream Tour 2022

2. - 14. juli 2022

Pris kr 22.490,- pr. person. Fly, hotell og leiebil er inkludert.  To personer deler én bil og ett hotellrom. Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Dette er en organisert tur med fast startdato. Reisekoordinator er med hele veien. 

California Dream Tour starter i San Francisco. Så kjører vi en av USAs mest ikoniske veier, Highway One, sydover langs Stillehavskysten. Deretter 3 netter i spennende Los Angeles før vi følger deler av gamle Route 66 gjennom California-ørkenen, til Arizona. Så neon og glamour i Las Vegas hvor vi får to overnattinger på hotell på selve Strip´en, Las Vegas Boulevard. Hjemreise fra Las Vegas.

P1230317 1.jpg

Turplan

 

Lørdag 2. juli: Avreise fra Norge til San Francisco. Møte reisekoordinator på flyplassen. Sjekke ut leiebil og kjøre til hotellet sentralt i San Francisco.

Søndag 3. juli: Oppleve San Francisco

Mandag 4. juli: Highway One til Monterey

Tirsdag 5. juli: Highway One til San Luis Obispo

Onsdag 6. juli: Los Angeles

Torsdag 7. juli: Los Angeles

Fredag 8. juli: Los Angeles

Lørdag 9. juli: Los Angeles

Søndag 10. juli: Lake Havasu

Mandag 11. juli: Las Vegas

Tirsdag 12. juli: Las Vegas

Onsdag 13. juli: Hjemreise fra Las Vegas

Torsdag 14. juli: Ankomst Norge

 

Add-on ekstradager, kr 2.490,-

 

Lyst til å kjøre til Grand Canyon og oppleve litt mer? Add-on pakken inkluderer hotell og leiebil i 3 ekstra døgn. I stedet for å reise hjem den 13. juli fortsetter turen langs Route 66 til Grand Canyon...

 

Onsdag 13. juli: Kjøre Route 66 til Williams/Flagstaff

Torsdag 14. juli: Oppleve Grand Canyon

Fredag 15. juli: Retur til Las Vegas

Lørdag 16. juli: Hjemreise fra Las Vegas

Søndag 17. juli: Ankomst Norge

PastedGraphic-33.png

Turpakken inkluderer

 

- Flybilletter.

- Leiebil med fri kilometer og forsikring. Avgift for enveisleie er også inkludert.

- Hotell alle netter under hele oppholdet. Gode hoteller.

- Turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner. Det er mye spennende.

- Reisekoordinator som er med hele veien.

 


Ikke inkludert

 

- Bensin (normalt under kr 1.200,- pr. full size bil).

- Mat, dvs. lunsj og middag. Noen hoteller har frokost inkludert.

- Billetter til lokale attraksjoner hvor man har frihet til å velge på egenhånd, f.eks. fengselsøyen Alcatraz, konsert i Las Vegas, billett til Nasjonalparken Grand Canyon, osv.  


To personer

To personer deler én bil og ett hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 9.990,-.

 


Reise alene

 

Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris.

P1220200 1.jpg

Stranden er aldri langt unna når vi kjører langs Californiakysten. 

Depositum ved påmelding
 

Ved påmelding sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositum er refunderbart om du velger å kansellere innen 1. april 2022. Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise. 
 


Hva skjer når du melder deg på? 

 

1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05.

2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Giroen har forfall innen 14 dager, men innbetalt beløp er refunderbart om du velger å kansellere innen 1. april 2022.

3. Velg leiebilklasse etter at leiebiloversikten er klar. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.

4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på best mulig flyrute (senhøsten 2021). Du kan oppgradere flyseter om du ønsker. Noen vil også legge til ekstra dager før eller etter turen.

5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt.

6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv.

7. Når avreisedagen kommer, er reisekoordinator med under hele turen.

P1220762 1.jpg

Leiebil

 

Inkludert i turpakken er full size firedørs sedan leiebil, f.eks. Chevrolet Malibu. Turprisen er basert på at to og to personer deler bil. Om man er tre eller flere som ønsker å dele bil, kan vi booke SUV, vanligvis uten ekstra kostnad.

Mange velger også å oppgradere bil. Både SUV- og pickupklassene er populære. Det samme er convertible-klassen (f.eks. Camaro Cab eller Mustang Cab).

2021 Chevrolet Malibu Hopalong Travel.pn
2019 Mustang Hopalong Travel.jpg
2021 Chevrolet Tahoe Hopalong Travel .jp
7J6A0138D 1.jpg

Ca. 3 uker før avreise får alle et fyldig program. Her finner du dag-for-dag informasjon, samt GPS-adresser til hoteller og attraksjoner langs ruten.

 

Hver morgen møtes vi for en rask gjennomgang av dagens program, samt råd og tips. Oppmøte er frivillig. Underveis vil noen kjøre sammen, mens andre kjører på egenhånd. Du velger selv hvor ofte du vil stoppe og om du ønsker å gjøre ting på egenhånd. Det er lagt til rette for begge deler. Alle har frihet til å disponere tiden som man vil. Du kan sjekke inn på hotellet når du selv vil. Du kan gjerne slappe av på morgenen og sjekke ut sent, om du ønsker.

 

De dagene vi kjører til neste sted er dagsetappene lagt opp slik at du har mulighet for å “kjøre inn” litt tid og få mer tid til å slappe av ved bassenget på hotellet om ettermiddagen eller dra på oppdagelsesferd på egenhånd. Mange kvelder samles de som ønsker å spise middag sammen. Også dette er frivillig. Bli med de kveldene du har lyst.

De som har studert programmet for Lincoln Highway-turen og Route 66-turen for 2022, vil se at denne turen, California Dream Tour, starter når Lincoln-turen er i havn, og at vi også får med oss starten på Route 66-turen.

 

Om du sikrer deg plass nå, er det full refusjon om du kansellerer innen 1. april 2022. Forbehold om pris- og programendringer.

IMG_0018 1.jpg

Hva kan vi oppleve på California Dream Tour?

San Francisco

 

San Francisco har mye å by på. Vi bor sentralt i byen, i et fint og trygt område, med gangavstand til mange attraksjoner. Fri parkering er inkludert på dette hotellet. 

 

Mange vil få med seg ikoniske Golden Gate Bridge, Fisherman's Wharf og berømte Lombard Street, den kronglete gaten i et av de bratteste partier av denne spennende byen.

7J6A9041 1.jpg

San Francisco er kjent for sine gamle Cable Cars. De gamle trikkene drives frem av kabler som er i konstant bevegelse nede i bakken, under trikkesporet.  Med Cable Car kan du besøke store deler av byen, inkl. Den Norske Sjømannskirken som har fantastisk utsikt, China Town og Union Square. Med hele 62 stoppesteder kan banen gjerne brukes til sightseeing.

P1340444 1.jpg
IMG_9177.JPG

Fengselsøyen Alcatraz ligger ute i sundet ved San Francisco. Det berømte fengselet hvor kjente skurker som Al Capone, Bird Man og Machine Gun Kelly i sin tid sonet, er populært å besøke. I dag er fengselsøyen godt bevart og er et populært mål for tilreisende. Det går båt ut til Alcatraz, og de som har kjøpt billett, får med seg hele historien, fortalt av de som var der mens fengselet ennå var i drift.

P1420737-1.jpg

California Highway One

 

California Highway One er nord-sør highwayen som følger Stillehavskysten fra San Diego i sør til Leggett i nord. Første strekning av veien åpnet ved Big Sur i 1934. Veien fikk sitt navn først i 1964. I starten hadde veien andre navn og nummer. Highway One kalles også Pacific Coast Highway (PCH), Cabrillo Highway og Shoreline Highway. Veien har sammenfallende løp med Highway 101 flere steder, f.eks. over Golden Gate Bridge i San Francisco, ved Ventura og ved Santa Barbara.

IMG_0264 2.jpg

Helt fra starten har trasévalget, som ofte går helt ute ved Stillehavskysten, bidratt til at veien ansees som en av de beste “scenic routes” i hele det vestlige USA. Veien, som først og fremst er kjent for vakker natur, brukes i all hovedsak som lokalvei for de som bor i de kystnære områdene. I tillegg er det mange som kjører Highway One-ruten, nettopp på grunn av naturen, i stedet for den travlere hovedgjennomfartsåren, Interstate 5, som går lenger inne i landet.

Kjente steder ligger som perler på en snor langs Highway One; Pebble Beach og Carmel by the Sea, Big Sur, San Luis Obispo og Santa Barbara. Vi har lagt inn to overnattinger på veien slik at vi får med oss mest mulig av attraksjonene, som for eksempel Hearst Castle i San Simeon.  

P1380342.JPG

Los Angeles

 

Når vi ankommer Los Angeles, er Santa Monica Beach det første som møter oss. Santa Monica er som kjent endepunkt, eller for oss, startpunkt for Route 66, som vi skal kjøre etter først å ha utforsket LA i tre døgn.  

 

Los Angeles har så mange kjente landemerker at vi knapt vet hvor vi skal begynne. Mange vil besøke Hollywood, Universal Studios eller Disney Land. I programmet, som alle deltagerne får før avreise, har vi listet opp GPS-adresser til utallige spennende LA-attraksjoner. For eksempel er legendariske Petersen Automotive Museum, som fikk en fullstendig ombygging i 2015, vel verdt et besøk. Det samme er Wally Parks NHRA Motorsports Museum. Museet har en fantastisk utstilling av kjøretøyer som på en eller annen måte er unike i racing- sammenheng.

 

Mange tar en tur til Hollywood Boulevard. Her finner vi alle stjernene på fortauet og filmhistorie på hvert gatehjørne. Her er kjente steder som Mel's Drive-In, Chinese Theater og Codak Theater, kjent fra Oscar- utdelingen. Vi anbefaler også en tur langs Mulholland Drive med stopp på utsiktspunkt mot downtown LA og Hollywood-skiltet.

P1380333_edited.jpg
P1380398.JPG

Route 66

Etter tre netter i Los Angels setter vi kursen ut av byen. Vi kjører opp San Bernadino-dalen til Victorville og følger gamle Route 66 gjennom ørkenen til Barstow. Her sjekker vi inn på hotellet, og vi tipper mange vil være raske med å finne bassenget for å kjøle seg ned.

7J6A0509D-1.jpg
P1380311.JPG

Fra Barstow fortsetter ferden langs Route 66. Noen gjør en stopp ved kjente Calico Ghost Town, en gammel gruveby i Mojave-ørkenen, ikke langt fra Route 66. Vi følger Route 66 mot Ludlow og videre mot Amboy og Needles. Her krysser vi Colorado River og kjører inn i Arizona. Så følger en spennende etappe opp i fjellene, til den gamle gruvebyen Oatman. I Oatman får man føleslen av å være tilbake i det gamle ville vesten. Her er det plankefortau, og i hovedgaten går løse esler.

P1380054 1.jpg

Veien mellom Kingman og Oatman er et fint stykke gammel Route 66, som slynger seg langs fjellsiden over Sitgreaves Pass på 3.550 fots høyde. Fantastisk utsikt. Vi kommer deretter ned til Kingman, hvor vi overnatter.

P1370848 1.jpg

Neste dag bærer det mot Lag Vegas. På veien passerer vi Hoover Dam. Hoover Dam ble bygget i 30-årene og demmer opp Colorado River i den mektige Black Canyon. Det tilbys guidede turer inne i anlegget.

Las Vegas

I Las Vegas bor vi sentralt på selve stripen - innen gåavstand til “alt”. Før avreise vil du motta en oversikt over attraksjoner man kan oppleve i Las Vegas. 

P1370626 1.jpg

Las Vegas har mye spennende å by på, enten det er konserter, show eller shopping på Outlet Mall. Mange vil også slappe av ved et av hotellets fine bassengområder. Noen vil besøke Shelby-fabrikken eller kanskje ta en tur til gamlebyen Freemont Street etter mørkets frembrudd?  Her er det ofte konserter og underholdning i den overbygde gaten. Og mange restauranter.

IMG_8503 1.jpg
IMG_7892-1.jpg

SpeedVegas er et baneanlegg sør på Las Vegas Blvd. ca. 20 minutter fra hotellet. Her kan man kan kjøre flere typer heftige biler, både American Muscle, som Corvette C8 Z51, Camaro ZL1 1LE og Shelby GT500 er tilgjengelig. Europeiske “Excotics” og Japanske Sportsbiler likeså. Banen er 2,4 km lang. Den er den lengste og raskeste av banene i Las Vegas, inkl. lengst rettstrekning. Banen har over 18 meters høydeforskjell, og flere av svingene er doserte.

IMG_0439 1.jpg

Tre ekstra dager

De som blir med tre dager ekstra, får bl.a. oppleve Williams, en av flere særegne småbyer langs Route 66. Dette er en by som stort sett består av to parallelle gater, mange småbutikker, moteller og restauranter. Byen lever av Route 66 og klarer seg bra.

P1200599.JPG

Grand Canyon ligger innenfor rekkevidde for en dagstur fra Las Vegas, enten med egen leiebil eller med fly og helikopter, også for de som har standard turlengde.

 

De som booker pakken med 3 ekstradager, får oppleve litt mer av Gand Canyon, nemlig utsikten fra Grand Canyon National Park, det beste stedet for variert og spennende opplevelse av Grand Canyon.

P1370318 1.jpg

Om du sikrer deg plass nå, er det full refusjon om du kansellerer innen 1. april 2022.

bottom of page