top of page
Hop A Long Travel AI-06.png

Betingelser

Hopalong Travel AS er medlem av Reisegarantifondet (RGF), og alle reiser selges etter norske regler om reisegaranti. Les om personvern.

Påmelding uten økonomiske forpliktelser

Mange som fikk sine ferieplaner kansellert i 2020 og 2021, gleder seg til å kunne reise igjen. For å fjerne litt av usikkerheten har vi gjort depositum på gruppeturene refunderbart om man velger å kansellere frem til et gitt tidspunkt, uavhengig av grunn for kanselleringen. Man taper dermed ikke noe økonomisk. 

Bestilling: 
Bestilling av reise kan skje via telefon, vår nettside, e-mail eller via sosiale medier. Vi vil bekrefte mottatt bestilling.

Kvalitet og kunnskap:

Vi legger mye arbeid i alltid å være oppdatert om produkter vi formidler og følger alle leverandører tett, slik at vi kan stole på at du som kunde ikke får ubehagelige overraskelser.

Reiseforsikring: 

Vi anbefaler alle å tegne ordinær reiseforsikring gjennom et ordinært forsikringsselskap allerede før reisen bestilles. Noen kredittkort har reiseforsikring som en del av fordelene for kortbruker. Vi vil, på generell basis, nevne at reiseforsikring gjennom kredittkortselskap av og til kan være mangelfull og ha "huller", og at det ikke alltid er helt klart hva forsikringen dekker og hva som er unntatt. Vi anbefaler derfor på det sterkeste å tegne ordinær reiseforsikring i et ordinært forsikringsselskap (reiseforsikringsselskap). Prismessig er vanlige reiseforsikringer gjennom de vanlige forsikringsselskapene ganske gunstige, og mange får samlerabatt som gjør reiseforsikringen rimelig. 

Reisedokumenter, ESTA, visum, m.v.:

Den reisende har selv ansvar for at reisedokumenter, pass, ESTA og evt. visum er i orden før reisen starter. Pass må være gyldig minst 6 måneder etter reisens slutt. Kontakt oss ved evt. spørsmål og for oppdatert informasjon relatert til dette. Sjekk umiddelbart tilsendt informasjon, og sjekk spesielt at navn på tilsendte billetter er stavet nøyaktig på samme måte som i passet, at dato og avreiseflyplass er riktig, osv. Sjekk at kredittkort ikke har regionsperre for USA eller Nord-Amerika. 

Individuelle reiser:

Deltakere som reiser på egenhånd og bestiller flybilletter, leiebil, hotell og aktiviteter i forbindelse med reisen, er i utgangspunktet underlagt de regler for gjennomføring, endringer og kanselleringer som hver tilbyder/leverandør praktiserer. For flybilletter gjelder f.eks. hvert flyselskaps regler for kanselleringer og endringer av billettene. For leiebiler, hotell og aktiviteter gjelder hver enkelt leverandørs betingelser på tilsvarende måte. I tilfeller hvor deler av kostnad refunderes ved endring eller kansellering, kan gebyr påløpe. Priser for enkeltelementer i en reise kan endres over tid, men låses når bookingen er bekreftet.  

Gruppereiser: 

Påmelding er i utgangspunktet bindende. Om du på et tidlig tidspunkt ikke har avklart ferie, men du allikevel ønsker å sikre pass på en av turene, holder vi gjerne av plasser, uforpliktende, frem til en gitt dato. Ved bekreftet påmelding sender vi ut en depositumsgiro. På de fleste turer er depositum kr 2.500,- pr. person. Depositumet sikrer plassen, inkl. fly- og hotellreservasjoner. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositumet er ikke refunderbart (med mindre sykdom og din reiseforsikring kommer inn i bildet). Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 7 uker før avreise.

 

På gruppereiser har vi ofte en kombinasjon av gruppebookinger og individuelle bookinger av flybilletter. Flyselskapenes passasjer- og bagasjeregler gjelder. Vi sender alltid forslag på flyrute før billettene bekreftes, og vi forsøker alltid å finne en best mulig rute. Fra det tidspunkt flybillettene er bekreftet og «kjørt ut», er hver deltaker ansvarlig for kostnaden, dvs. verdien av flybilletten, ved evt. endring eller kansellering. Denne kostnaden utgjør vanligvis mer enn det innbetalte depositum. 9 uker før avreise vil man være forpliktet for hele tur-beløpet (standard-pakken pluss evt. tillegg) ved en kansellering. Dette gjelder uavhengig av om sluttfaktura har passert forfallsdato.  

Fly:

Flybilletter kan i utgangspunktet ikke endres eller refunderes med mindre dette er avtalt og bestilt spesifikt og bekreftet skriftlig. Om du ikke møter opp til avgang, vil resten av turen automatisk bli kansellert. Gi beskjed ved bestilling om du trenger assistanse på flyplass eller ved ombordstigning. For gravide gjelder spesielle regler. Flere og flere flyselskaper tar nå ekstra betalt for å gjøre setereservasjon på et tidlig tidspunkt. Vi hjelper gjerne til med setereservasjon, men er underlagt flyselskapenes regler og kan ikke gi garantier når det gjelder setereservasjon. 

Ikke lås innsjekket koffert (med mindre du har en TSA-merket lås). Flyselskapets regler om bagasje gjelder. Sjekk flyselskapets nettside før reisen starter for å sjekke evt. endringer i klokkeslett og ruteplan. Vi anbefaler å booke «gjennomgående billett» og ikke sette sammen enkeltbilletter på flyreise, f.eks. ved mellomlanding i Oslo. Om en flyvning er forsinket, vil man kun ved «gjennomgående billett» bli booket om til neste tilgjengelige flyvning.  

Hoteller: 

Vi inspiserer alltid hoteller og «går opp løypen» på alle gruppereiser. Med lokal kjennskap til steder og nabolag legger vi mye arbeid i å finne hoteller som ligger sentralt i forhold til de steder vi besøker. De aller fleste hoteller vil ha basseng og/eller være i gangavstand til restaurant. Vi booker kun hoteller som ligger fra «midtsjiktet og opp», både kjedehoteller og frittstående hoteller. 

Leiebil: 

Vi har inngående, og til enhver tid oppdatert, kunnskap om leiebilforhold i USA. Vi booker biler kun fra de store, kjente leiebilselskapene som Hertz, Dollar, Thrifty, Budget, Avis, National, Alamo, osv. Alle bilene er nye og med relativt få miles på telleren (årets eller fjorårets modell). All bilforsikring man trenger vil alltid være inkludert i pakken, både for enkeltreservasjoner og på gruppeturer. Fri km er også inkludert. Hver bilklasse omfatter både amerikanske og ikke-amerikanske biler. Leiebilselskapene kan ikke garantere amerikansk bil, men sjansen for å ende opp med en ikke-amerikansk bil er relativt liten (for de kunder som ønsker amerikansk bil). Erfaringsmessig ender mindre enn 5% av kundene opp med ikke- amerikansk bil, mot sin vilje. Leiebilselskapene bekrefter leiebilklassene på forhånd (ikke spesifikk modell) og leverer i de aller fleste tilfellene bil i korrekt leiebilklasse som kundene er fornøyd med. Vi gjør det vi kan for å sikre de rette bilene og for å påse at det er tilstrekkelig antall biler i hver klasse, men vi kan ikke gi garantier utover det leiebilselskapene lover. Eksemplene på bilmodeller i de ulike klassene kan endres uten forvarsel, og enkelte bilmodeller kan av og til bli flyttet fra en klasse til en annen. Ingen garanti om bilmodell gis, hverken fra leiebilselskapene eller fra Hopalong Travel. 

Leiebilselskapene er kjent for å legge på ekstra gebyrer og unødvendige kostnader. Vi legger mye arbeid i å hjelpe kundene med å unngå dette, og våre kunder får verdifulle råd for å unngå unødvendige kostnader. Et råd vi alltid gir, er: Kontroller beløpet under “estimated total” før du forlater leiebilstasjonen. 

Bevegelseshemmede:

USA er et godt ferieland også for bevegelseshemmede, og vi har god erfaring med å tilrettelegge tur også om man sitter i rullestol, f.eks. med håndkontroll for gass og brems på leiebil, osv. Gi imidlertid beskjed om evt. bevegelseshemmelse før turen bookes. 

Prisendringer:

Det er svært sjelden vi må gjøre endringer i annonsert pris på en gruppetur. Om prisøkning skjer, vil alle påmeldte få anledning til å kansellere turen og få refundert evt. innbetalt beløp. Hopalong Travel gjør langsiktige valutasikringer og har aldri opplevd at valutasvingninger har påvirket prisene på annonserte gruppeturer kortere enn 9 måneder før turstart. Selv om det er vanlig blant turoperatører og reisebyråer å ta forbehold om prisøkning som følge av valutasvingninger, så gir Hopalong Travel en garanti om full refusjon dersom annonsert pris på gruppeturer øker etter at depositum er innbetalt. Dette gjelder for turpakken. For enkeltelementer som kjøpes i tillegg til standard turpakke (f.eks. oppgradering av leiebil, billetter til aktiviteter og attraksjoner e.l.), gjelder prisene på det tidspunkt aktiviteten bookes. 

Uforutsette forhold og mangler: 

Gi alltid beskjed til hotell, leiebilselskap, flyselskap så snart du opplever forhold som du mener bør adresseres. Gi samtidig også Hopalong Travel beskjed om saken. Manglende tilbakemelding gjør at forholdet ikke kan forbedres og kan potensielt redusere eventuell mulighet for refusjon. Egne regler gjelder relatert til «Force Majeure» eller «Acts of God», og Hopalong Travel følger etablert lovpraksis på området. 

Personvernerklæring, informasjonskapsler (Cookies):

Denne personvernerklæringen gjelder for Hopalong Travel AS. All behandling av personopplysninger skjer i henhold til gjeldende lover og regler.

Hopalong Travel AS (org. 993 579 181) er behandlingsansvarlig for personopplysninger som samles inn. Ta kontakt med oss for mer informasjon om vilkår som gjelder for ulike produkter og tjenester. Ved å besøke og bruke dette nettstedet (hopalong.no og hopalongtravel.no), godtar du vilkårene som er angitt nedenfor.

Personopplysninger:
Når du bestiller reiser eller tjenester på Hopalongs nettside ber vi deg oppgi informasjon om fullt navn, adresse, e-post og telefonnummer, m.m. Dette gjør vi for å kunne administrere ditt kundeforhold samt ha mulighet til å kontakte deg ved behov. Denne informasjonen vil bli oppbevart så lenge du har et aktivt kundeforhold hos oss. Vi er også pålagt å oppbevare informasjon i forbindelse med regnskapsføring og avgiftshåndtering og disse opplysningene oppbevares i henhold til gjeldende regler (regnskapsloven m.v.). Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillinger. Informasjonen er tilgjengelig og kan endres og evt. slettes på forespørsel. 

Cookies (informasjonskapsler):
Vi bruker informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler i form av en tekststreng blir lagret på din PC, Mac eller mobile enhet når du besøker vår nettside. Denne er nødvendig for at du skal kunne registrere deg og gjennomføre bestillinger og kjøp. Dersom du ikke ønsker å tillate bruk av informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren eller på enheten din. Det vil være mulig å se på produkter uten å bruke informasjonskapsler, men ikke å gjennomføre bookinger eller kjøp. Tredjeparts leverandører, inkludert Google, Facebook, m.fl. bruker også informasjonskapsler og anonyme identifikatorer på hopalong.no, bl.a. til å vise annonser basert på dine besøk på denne eller andre nettsteder. Hopalong Travel benytter seg av remarketing, målrettet markedsføring på demografi og lokasjon og andre typer interessebasert markedsføring gjennom Facebook, Google AdWords og Google Analytics. Dersom du ikke ønsker dette kan du i tilknytning til våre annonser på Facebook klikke , velge alternativet «Hvorfor ser jeg dette?» og «Skjul alt fra denne annonsøren». Du kan velge bort informasjonskapsler fra Google ved å gå til Googles Annonseinnstillinger. Dersom du ikke ønsker å sende data til Google Analytics, kan du forhindre dette via denne linken: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

Betaling med kort:
For at vår leverandør av betalingstjenester skal kunne gjennomføre betaling på hopalong.no eller via søkegenerator på nettisiden vår, vil du bli bedt om å oppgi kredittkortopplysninger. Denne informasjonen oppbevares utelukkende hos våre leverandører og er underlagt denne leverandørens retningslinjer for personvern. Vi oppbevarer betalingsopplysninger, men ikke kredittkortnummer. Betalingsopplysninger oppbevares kun i den utstrekning og så lenge det er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Noen leverandører gir deg muligheten til å lagre kortinformasjonen. Vi lagrer aldri informasjon som kan spores tilbake til kortnummeret ditt. Hvis du velger å lagre kortnummeret ditt, kan du til enhver tid velge det bort igjen ved å kontakte vår leverandør av betalingsløsning.

Personopplysninger til tredjepart:
Hopalong Travel selger ikke personopplysninger til tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon til tredjepart med mindre dette er nødvendig for å booke bestemte tjenester, som f.eks. booking av flybilletter, leiebil, cruisebilletter, m.m. I slike tilfeller ivaretas informasjonssikkerheten etter gjeldende regler. I noen tilfeller videreformidler vi personopplysninger til tredjepart for å kunne gi deg personlig tilpasset og relevant innhold fra våre leverandører. Personopplysninger og informasjon om bestillinger kan også bli utlevert etter rettskraftig dom, til politi eller annen offentlig myndighet hvis det er nødvendig for å overholde juridiske eller forskriftsmessige forpliktelser.

Personalisering:
For å kunne gjennomføre netthandel best mulig, kan vi personalisere nettbutikken og kommunikasjonen spesifikt til deg. Eksempler kan være personlige tilbud eller forslag til produkter vi tror du vil like basert på tidligere kjøp, eller annen relevant markedsføring. Vi kan i noen tilfeller benytte tredjepart til å levere deler av den personaliserte tjenesten.

Kommunikasjon:
Vi tilbyr våre kunder å motta meldinger om nye turer, eller andre forslag på reiseprodukter via e-mail. Dersom du ønsker å motta dette, er det nødvendig at du samtykker til dette når du registrerer deg. Når du har spørsmål om reiser eller booker reiser sender vi deg informasjon og ordrebekreftelse. Du kan når som helst melde deg av, slik at du ikke får flere e-mailer fra oss ved å trykke på «Unsubscribe» nederst på hver e-mail. Vi kan kommunisere om funksjonalitet, endringer eller nyheter i tjeneste og produkt eller annen informasjon som antas å være relevant. Etter Markedsføringslovens §15, tredje ledd, anser vi et aktivt kundeforhold hos oss som samtykke til dette. Kommunikasjonen kan skje til oppgitt telefonnummer, e-mailadresse, adresse eller som varsler via app. Å reservere seg mot alle typer henvendelser, annet enn den lovpålagte og nødvendige for å utføre reisetjenestene vi tilbyr, kan enkelt og gebyrfritt gjøres ved å ta kontakt med oss.

Rettigheter:
Hopalong Travel har alle rettigheter til dette nettstedet og til alt innhold som publiseres her. Innhold, utforming og data på nettstedet er beskyttet etter åndsverkloven og annen lovgivning. Innholdet kan ikke endres, reproduseres, offentliggjøres, distribueres eller for øvrig anvendes for offentlige eller kommersielle forhold uten etter skiftelig tillatelse. Ta kontakt ved evt. spørsmål. Som bruker av nettsidene våre har du rett til å kreve innsyn i personopplysningene om deg, og hvordan de behandles. Du kan også kreve retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven. Når behandlingen av personopplysninger er basert på samtykke, kan du til enhver tid trekke samtykket tilbake. Dersom du mener at Hopalong Travel ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

Registrering av besøk og opplysninger:
Når du besøker hopalong.no eller hopalongtravel.no blir det ikke registrert opplysninger om deg, med mindre du selv aktivt legger inn opplysninger. IP-adressen din blir imidlertid anonymt registrert i besøksstatistikk. Denne statistikk brukes til å analysere bruken av nettstedet og til å bedre kvaliteten. Ønsker du ikke å bli registrert av våre analyse-verktøy, kan du reservere deg fra dette ved å gå inn på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/  I tilfeller der du ønsker å booke tur, handle i nettbutikken og/eller ønsker å melde deg på nyhetsbrev, vil vi be deg om å registrere personopplysninger for å kunne gi deg den nødvendig oppfølging.

Ansvar for innhold på nettstedet:
Hopalong Travel endrer innholdet på nettsiden etter behov og kan når som helst, helt eller delvis, endre eller fjerne innholdet uten forvarsel. Enhver beslutning du måtte ta som følge av innholdet, gjøres på eget ansvar.

Linker til andre nettsteder:
Denne nettsiden kan inneholde linker til relevante kilder for opplysninger. Vi fraskriver oss alt ansvar for innholdet på nettsider det pekes til, eller produkter og tjenester som selges der, herunder evt. brudd på personvernlovgivning eller andre brudd på lov som måtte forekomme på eksterne nettsteder.

Sikkerhet:
Vi forplikter oss til å holde din informasjon sikker, og å forhindre uautorisert adgang eller lekkasje. Vi benytter oss av elektroniske og fysiske rutiner for å sikre informasjonen vi tilegner oss.

Hvordan slettes opplysningene?
Informasjon slettes på oppfordring ved å kontakte oss via e-mail.

Kontaktinformasjon:
Ved spørsmål om innhold og bruk, samt personvern, redigering og fjerning av personopplysninger, kontakt oss på kjetil@hopalong.no

personvern

bottom of page