top of page
Hop A Long Travel AI-06.png

LEIEBIL I USA

 • Kjøre bil? - For de fleste destinasjoner i USA lønner det seg å ha leiebil. Om du skal på Floridaferie, besøke Midtvesten eller besøke California, må du ha bil for å få med deg attraksjoner og severdigheter.  For en weekend i New York, solferie på South Beach i Miami eller noen spennende dager i Chicago, går det greit uten bil.

 • Booke leiebil? - Det lønner seg å booke leiebil fra Norge. Da er du sikret at du får alle nødvendige forsikringer. Riktignok kan du av og til finne at selve leieprisen er lavere på leiebilfirmaets amerikanske nettside, men det er priser uten forsikring, skatter og avgifter. Når du legger til forsikring, skatter og avgifter, blir sluttregningen samlet gjerne høyere enn om du bestiller bil og forsikring fra Norge. De fleste turene vi arrangerer, har leiebil inkludert i pakken, og da trenger du ikke gjøre egen booking av leiebil på nettsiden her. 

 • Trafikkultur? Amerikanerne er høflige i trafikken, og skiltingen er god. Trafikkreglene er stort sett de samme som i Norge, men høyreregel finnes ikke. Vikeplikt- eller stoppskilt forteller deg om du må vike eller stoppe. Det er lov å svinge til høyre på rødt - dersom det ikke er annen trafikk, eller et skilt spesifikt sier “No Turn On Red”. 

 • Hvilken bil? På de fleste turer er standard bilklasse “full size firedørs sedan”. Det er typisk en Chevrolet Malibu, Ford Fusion eller lignende. Noen velger å oppgradere til en mer sporty bil, som f.eks. bilklassen Convertible (Camaro cab eller Mustang cab). For noen destinasjoner er bilklassen American Muscle også tilgjengelig (Camaro SS, Mustang GT eller Challenger R/T). Også Luxury er populært og SUV selvsagt hvor den ekstra høyden gir deg bedre oversikt i trafikken. Når du har booket en bilklasse, er du kun sikret en bil i denne klassen, ikke en spesifikk modell. Har du f.eks. booket klassen “Convertible”, så kan du for eksempel få en åpen Buick Cascada eller en takløs Ford Mustang, avhengig av hva som er inne på tidspunktet du henter bilen. 

 • Drop Charge? Noen ganger påløper en “drop charge”, et enveisgebyr, om bilen skal innleveres på et annet sted enn der du hentet den. Denne avgiften blir først belastet når du leverer leiebilen fra deg. Dette gjelder både når du har booket leiebil selv på nettsiden her, og også når leiebilen er en del av en gruppereise. I sistnevnte tilfelle har du på forhånd fått fradrag for avgiften da du betalte turen, eller avgiften refunderes etter turslutt.

 • Oppgradere leiebilen? I de aller fleste tilfeller lønner det seg å oppgradere og bestille den bilen du ønsker på forhånd i stedet for å oppgradere ved skranken når du henter ut bilen. Prisen du får ved skranken varierer etter hva de har inne på ethvert tidspunkt. En sjelden gang kan man være heldig og få en oppgradering rimelig, men som oftest lønner det seg med god margin å oppgradere på forhånd. Tax kommer dessuten alltid i tillegg til prisen om du oppgraderer i skranken. Om du oppgraderer på forhånd, er skatter og avgifter inkludert i prisen. 

 • Jeg har forhåndsbetalt voucher. Kommer det noen kostnader i tillegg? I utgangspunket skal det ikke være noen tilleggskostnader, men det finnes unntak. Gebyr for enveisleie (drop charge) kan komme i tillegg om du leverer bilen på annet sted der den ble hentet ut. Noen selskaper krever på enkelte utleiestasjoner at du betaler for en tank bensin. Du får bilen med full tank og leverer med tom tank. For dette belaster de kortet ditt for kostnaden av en tank bensin. Hos de fleste selskaper kan du velge å forhåndsbetale for en tank bensin om du ønsker. Leier du barnestol, GPS eller oppgraderer til en annen bil, vil det påløpe kostnader. Merk at de fleste prisene du får oppgitt, er før tax. 

 • Hva om de ikke har “min” bil inne når jeg kommer? Leiebilselskapet lover at bilen i klassen du har booket, skal være tilgjengelig når du ankommer. Veldig sjelden hender det at leiebilselskapet av en eller annen grunn ikke har bil i klassen din tilgjengelig. Da skal de gi deg en tilsvarende eller bedre bilmodell uten pristillegg. Pass på at det ikke er du som da bestiller noen oppgradering. Det er selskapet som skal gi deg en tilsvarende eller bedre bil. Pass på at du ikke signerer noen leiebilpapirer hvor det står at det er tillegg i prisen (med mindre du ønsker å oppgradere). Skulle det mot formodning skje at du ikke får bilen eller bilklassen som er bestilt, og du ender opp med en annen bil, kan du alltids dra tilbake dagen etter til samme leiebilstasjon, eller en annen leiestasjon fra samme selskap, og bytte tilbake til den bilen du egentlig skulle hatt. Dette koster heller ikke noe ekstra.

 • Jeg har leid bil med forsikring inkludert. Har jeg den forsikringen jeg trenger? Ja, all forsikring du normalt trenger er med. Forsikringspakken, både på gruppeturene og når du booker på egenhånd på søkemotoren på denne siden, er meget god. Ansvar og kasko er inkludert, og vanligvis er også ekstra forsikring mot medtrafikanter uten egen forsikring (uninsured motorist coverage). 

 • Men leiebilselskapet vil selge ekstra forsikring? Ja, når du henter ut bilen spør de vanligvis om du vil ha ekstra Personal Injury Protection (personskadeforsikring) og Roadside Assistance (veihjelp) i tillegg. De fleste avslår å kjøpe disse forsikringene, og vi er enige. Siden du og dine medpassasjerer har reiseforsikring som dekker personskade, trenger du ikke å kjøpe ekstra personskadeforsikring gjennom leiebilselskapet. Veihjelpforsikringen er heller ikke nødvendig. Den er dyr, gjerne $6 - $10 pr. dag og sikrer at du bl.a. får du åpnet bilen uten egenandel om du har låst inn nøkkelen, eller du får hjelp om du går tom for bensin, eller hjelp til å skifte dekk ved punktering. Selv om du skulle trenge slik hjelp, én gang i løpet av en to til tre ukers leieperiode, lønner det seg vanligvis å betale dette selv, i stedet for å ha en forsikring som dekker det. Er det feil med bilen, så får du byttet bil uten kostnad i alle fall, uten ekstra forsikring. 

 • Informasjonen på denne siden gjelder kun ved leie av bil i USA. Se råd og tips her.

bottom of page