Hop A Long Travel AI-06.png

springtime in tennessee 2022

7. - 19. april 2022 

Pris kr 20.990,- pr. person. Fly, hotell og leiebil er inkludert. To og to personer deler bil og hotellrom. Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Dette er en organisert tur med fast startdato.

Sett av påsken 2022 og bli med på noen fantastiske dager i Tennessee, The Great Smokey Mountains, Alabama og North Carolina. Vi besøker Nashvilles honky tonks og tar en avstikker langs Tennessee River til Muscle Shoals. Vi får også med oss Bluegrass Underground-grotten i Pelham, og sist, men ikke minst, om datoene ikke endres, besøker vi to store biltreff, Pigeon Forge-treffet og gigantiske Charlotte AutoFair. Turpakken inkluderer fly, hotell og leiebil, m.m. Om du sikrer deg plass nå, er det full refusjon om du kansellerer innen november 2021. 

Springtime in Tennessee Hopalong Travel.

Turpakken inkluderer
- Flybilletter
- Leiebil med fri kilometer og forsikring.
- Hotell alle netter under hele oppholdet. Gode hoteller med sentral plassering.
- Turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner.
- Reisekoordinator som er med hele veien.

Ikke inkludert
- Bensin (normalt under
kr 1.400,- pr. full size bil).

- Mat, f.eks. lunsj og middag. Mange hoteller har frokost inkludert.
- Billetter til noen få lokale attraksjoner som man velger på egenhånd, samt evt. konserter. 

To og to
To og to personer deler bil og hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 9.990,-.​


Reise alene
Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris. 

Depositum ved påmelding
Ved påmelding sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositum er refunderbart om du velger å kansellere innen utgangen av november 2021. Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise.  
 
Hva skjer når du melder deg på? 
1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05. 
2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Giroen har forfall innen 14 dager, men innbetalt beløp er refunderbart om du velger å kansellere innen utgangen av november 2021.
3. Velg leiebilklasse etter at leiebiloversikten er klar. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.
4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på best mulig flyrute (høsten 2021). Du kan oppgradere flyseter om du ønsker. Noen vil også legge til ekstra dager før eller etter turen. 
5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt. Vi kan også dele opp beløpet om du ønsker.
6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv. 
7. Når avreisedagen kommer, er reisekoordinator med under hele turen.

IMG_2683-1.jpg

Nashville:
Vi anbefaler å besøke kjente musikksteder som The Listening Room Cafe og "verdenskjente" Bluebird Cafe. Nashville inneholder så mange store attraksjoner relatert til musikk at det tar flere dager å besøke alle. Gigantiske Country Music Hall of Fame ligger midt i sentrum og er et ”must see”. Det lønner seg å sette av god tid – stedet er svært. Så har vi andre kjente, litt mindre museer, som bl.a. Johnny Cash Museum og George Jones Museum. Ryman Auditorium ligger midt i byen og har ofte konserter med store artister. Ryman var hjemsted for Grand Ole Opry frem til 1974. Grand Ole Opry er nå å finne på Opryland, utenfor sentrum, på et gigantisk område med convertion center, flere hoteller og en svær shopping mall, Opry Mills Mall. RCA Studio B er et annet landemerke. Listen over kjente artister som har spilt inn sine største hits her, er lang, og inneholder bl.a. Elvis, The Everly Brothers, Waylon Jennings, Roy Orbison, Jim Reeves, Dolly Parton, Don Gibson og Charley Pride, for å nevne noen. 

 

Nashville er countrybyen fremfor noen, ofte kalt Music City, USA. Om du er countryfan eller ikke, så spiller det ingen rolle. I Nashville finner du god musikk hele tiden, året rundt. Vi besøker ofte Nashville på ulike turer, og de som har besøkt byen før, ønsker seg ofte tilbake. Byen er ikke større enn at man enkelt kan bevege seg til fots down town. Fra Music Row til Broadway finner du spennende forretninger, restauranter og musikkbarer. Live-musikk av høy kvalitet er det mye av, hver kveld. 

Muscle Shoals:
Muscle Shoals kalles "Hit Record Capital of the World". Rolling Stone's gitarist Keith Richards kalte stedet "Rock-N-Roll Heaven". Her ligger FAME Recording Studio og Muscle Shoals Sound Studio, Rattlesnake Saloon, og her finner vi "The Father of the Blues," W. C. Handy's fødested og museum.

Pelham og Chattanooga: 
Som en del av Cumberland Mountains finner vi Bluegrass Underground-grotten i Pelham. Stedet ble for alvor kjent etter en serie konserter og TV-programmer på PBS, hvor roots-rock, jam band, R&B, soul, folk og Americana-musikk ble fremført i amfiteateret i grotten. Downtown Chattanooga har hatt et fint oppsving de siste årene, og er et populært sted å stoppe. 

Asheville:
Sentrum av Asheville er velkjent for sitt store utvalg av restauranter og lokale kafeer, gallerier og mikrobryggerier. På vei mot Asheville kjører vi i området rundt Great Smoky Mountains National Park og Blue Ridge Parkway. Biltmore Estate ble bygget av George Washington Vanderbilt og sto ferdig i 1895, og er USA´s største private hus, hele 16.623 m2. Besøk og omvisning er en stor opplevelse. 

Birmingham:
I Birmingham finner vi mye sørstatshistorie. Civil Right District of Birmingham og Martin Luther King Jr. er kjent. Det samme er historiske 16th Street Baptist Church, nominert som World Heritage Site. Barber Vintage Motorsports Museum er et kjempestort bil- og motorsykkelmuseum, vel verdt et besøk. 1.200 kjøretøyer er utstilt. 

Montgomery:
I historic downtown Montgomery finner vi Hank Williams Museum. Legenden Hank Williams døde så altfor tidlig, kun 29 år gammel. Mange vil også besøke legenden Hank Williams gravsted. Graven hans er en av de mest besøkte gravsteder i Alabama. Mens vi er i Montgomery, kan man ta en avstikker til byen Selma og kjente Rosa Parks Museum. Her finner vi mye Sivil Rights History. 

Atlanta:
Atlanta har mye å by på. Mest kjent er kanskje World of Coca-Cola. Her kan man bl.a. prøvesmake alle Coca-Cola-drikker som produseres i hele veden. Verdens største akvarium finner vi også i Atlanta, Georgia Aquarium. Vi skal også besøke noen fine og spennende områder av Atlanta, som ligger utenfor selve sentrum. 

Avstikkere man kan ta på turen: 

- Franklin, en av Tennessees mange fine småbyer. 
- Tupelo, Elvis fødested. 
- Lynchburg, Jack Daniels destilleri.
- Huntsville, U.S. Space & Rocket Center, verdens største romfartsmuseum. 

P1000135_edited.jpg

På denne turen er det kortere distanser og mindre kjøring enn på roadtrip-turene (Route 66 og Lincoln Highway). På mange av stedene vi besøker, vil vi være flere netter, slik at det blir god tid til å utforske området. 

Hver morgen har vi en rask gjennomgang av dagens aktiviteter. Reisekoordinator har mange gode tips. Oppmøte er frivillig. De dagene vi skal videre til neste sted, vil noen kjøre sammen, mens andre kjører på egenhånd. Du velger selv hvor ofte du vil stoppe og om du ønsker å ta egne avstikkere. Alle har frihet til å disponere tiden som man vil. Du kan sjekke inn på hotellet når du selv vil. Du kan gjerne slappe av på morgenen og sjekke ut sent, om du ønsker. 

Mange kvelder samles de som ønsker å spise middag sammen. Også dette er frivillig. Bli med de kveldene du har lyst.

Ca. 3 uker før avreise får alle et fyldig program. Her finner du dag-for-dag informasjon, samt GPS-adresser til hoteller og attraksjoner langs ruten.

 

Om du sikrer deg plass nå, er det full refusjon om du kansellerer før september 2021. Forbehold om pris- og programendringer.