Hop A Long Travel AI-01.png

Las Vegas og california 2022

1. - 15. november 2022 

Pris kr 22.490,- pr. person. Fri kansellering frem til 1. juli.

Fly, hotell og leiebil er inkludert.  To og to personer deler bil og hotellrom. Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Reisekoordinator er med hele veien. 

 

Turen starter i Las Vegas, samme uken som SEMA Show går av stabelen. Deretter kjører vi til Los Angeles hvor biltreff og spennende attraksjoner venter. Fra Los Angeles kjører vi Highway 395 på østsiden av de mektige Sierra Navada-fjellene på vei nord mot Lake Tahoe og Reno. Til sist noen dager i San Francisco og Goodguystreff med flere tusen biler i Pleasanton.

 

SEMA?

SEMA er en lukket bransjemesse for ettermarkedet for deler og utstyr til bil, med bilhobby og ombygging som sentralt tema. Kun de som er tilknyttet denne bransjen har tilgang til SEMA.

Er dette en SEMA-tur?

Nei, i utgangspunktet er dette ikke en SEMA-tur, og SEMA-billetter er ikke inkludert i pakken.

Kan vi skaffe SEMA-billetter?

Kun de som er tilknyttet denne bransjen, har i utgangspunktet anledning til å delta på SEMA-messen. For de det det gjelder vil vi formidle navnene til SEMA-arrangørene. Arrangøren vil avgjøre hvem som får tilgang til messen. Du har fri kansellering med full refusjon frem til 1. juli, f.eks. om SEMA-adgang ikke blir godkjent.

IMG_5560.JPG
IMG_8217_edited.jpg

Hva med de som ikke er tilknyttet bilbransjen?

Det er absolutt mye å gjøre i Las Vegas selv om man ikke skal på SEMA. Las Vegas er byen som aldri sover. Her finner du show og konserter. Kulinariske opplevelser, shopping, helikoptertur eller banekjøring, er kun noen av tingene du kan oppleve i Las Vegas. Og Las Vegas er bare starten på denne spennende turen...

IMG_0414_edited.jpg
IMG_7389.JPG

Turplan

 

Add-on, 4 ekstradager i forkant, kr 3.990,- pr. person.

 

Turen starter 1. november, men om du har lyst å få med deg helgen i forkant, kan du i stedet reise fredag 28. oktober. Dette koster ikke noe ekstra mht. flybillettene. Om du ønsker å reise ut tidlig, kan du ordne hotell og/eller bil selv, eller du kan benytte deg av pakken med hotell og leiebil for ekstradagene som koster kr 3.990,- pr. person når to deler bil og rom.

P1400624_edited.jpg

Add-on, 4 ekstradager i forkant, kr 3.990,- pr. person.

 

Fredag 28. oktober: Avreise fra Norge til Los Angeles. Møte reisekoordinator på flyplassen. Sjekke ut leiebil og kjøre til hotellet i Huntington Beach-området i LA.

Lørdag 29. oktober: Los Angeles. Spennende dag med biltreff og attraksjoner, bl.a. det kjente «Donut-treffet».

Søndag 30. oktober: Kjøre kystveien til San Diego.

Mandag 31. oktober: Attraksjoner i San Diego. 

Tirsdag 1. november: Turstart standard turlengde. Kjøre til Las Vegas (se nedenfor). 

P1410085_edited.jpg

Turplan

 

Turstart for standard turlengde. Pris kr 22.490,- pr. person.

 

Tirsdag 1. november: Avreise fra Norge til Las Vegas. Møte reisekoordinator på flyplassen. Sjekke ut leiebil og kjøre til hotellet, sentralt på Strip’en. Nytt hotell denne gangen. De som kommer fra San Diego sjekker inn på hotellet. 

Onsdag 2. november: Las Vegas

Torsdag 3. november: Las Vegas

Fredag 4. november: Los Angeles

Lørdag 5. november: Los Angeles

Søndag 6. november: Los Angeles

Mandag 7. november: Lone Pine

Tirsdag 8. november: Lake Tahoe

Onsdag 9. november: Reno

Torsdag 10. november: Napa/Fairfield

Fredag 11. november: San Francisco

Lørdag 12. november: San Francisco

Søndag 13. november: San Francisco

Mandag 14. november: Hjemreisedag

Tirsdag 15. november: Ankomst Norge

IMG_7041-1.jpg

Turpakken inkluderer

- Flybilletter, inkl. mat og innsjekket bagasje.

- Leiebil med fri kilometer og forsikring. Avgift for enveisleie er også inkludert.

- Hotell alle netter under hele oppholdet. Gode hoteller.

- Turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner. Mye spennende.

- Reisekoordinator som er med hele veien.Ikke inkludert

- Bensin.

- Mat, dvs. frokost, lunsj og middag. Noen hoteller har frokost inkludert.

- Billetter til lokale attraksjoner hvor man har frihet til å velge på egenhånd, f.eks. fengselsøyen Alcatraz, konserter i Las Vegas, Goodguys-treff, osv.  ​To og to
To og to personer deler bil og hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 9.990,-.


Reise alene
Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris. 

IMG_7431_edited.jpg

Depositum ved påmelding
Ved påmelding sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositum er refunderbart om du velger å kansellere innen 1. juli 2022. Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise.
 
Hva skjer når du melder deg på? 

1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05.

2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Giroen har forfall innen 14 dager, men innbetalt beløp er refunderbart om du velger å kansellere innen 1. juli 2022.

3. Velg leiebilklasse etter at leiebiloversikten er klar. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.

4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på best mulig flyrute.

5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt.

6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv.

7. Når avreisedagen kommer, er reisekoordinator med under hele turen fra du lander på flyplassen i USA.

2021 Chevrolet Malibu Hopalong Travel.pn
2019 Mustang Hopalong Travel.jpg
2021 Chevrolet Tahoe Hopalong Travel .jp

Leiebil

Inkludert i turpakken er full size firedørs sedan leiebil, f.eks. Chevrolet Malibu. Turprisen er basert på at to og to personer deler bil. Om man er tre eller flere som ønsker å dele bil, kan vi booke SUV, vanligvis uten ekstra kostnad.

Mange velger å oppgradere bil. Både SUV- og pickupklassene er populære. Det samme er convertible-klassen (f.eks. Camaro Cab eller Mustang Cab). Vi vil også gjøre vårt beste for å booke klassen «American Muscle», selv om disse bilene har begrenset tilgjengelighet.

IMG_1183.JPG

Program

Ca. 3 uker før avreise får alle et fyldig program. Her finner du dag-for-dag informasjon, samt GPS-adresser til hoteller og attraksjoner langs ruten.

 

Hver morgen møtes vi for en rask gjennomgang av dagens program, samt råd og tips. Oppmøte er frivillig. Underveis vil noen kjøre sammen, mens andre gjør ting på egenhånd. Du velger selv hvordan du vil disponere dagen, og du har full frihet til å ta avstikkere. Du kan sjekke inn på hotellet når du selv vil. Du kan gjerne slappe av på morgenen og sjekke ut sent, om du ønsker.

IMG_8810.JPG
IMG_8878_edited_edited.jpg

Hva kan vi oppleve på Las Vegas og California-tur?

 

Las Vegas​

I Las Vegas bor vi sentralt på selve stripen. Denne gangen har vi et nytt hotell med god standard og gangavstand til "alt". Før avreise vil du motta en oversikt over attraksjoner man kan oppleve i Las Vegas. Las Vegas har mye spennende å by på, enten det er konserter, show eller shopping på Outlet Mall. Noen vil besøke Shelby-fabrikken eller kanskje ta en tur til gamlebyen Freemont Street etter mørkets frembrudd?  Her er det ofte konserter og underholdning i den overbygde gaten. Og mange restauranter.

 

SpeedVegas er et baneanlegg sør på Las Vegas Blvd. ca. 20 minutter fra hotellet. Her kan man kan kjøre flere typer heftige biler. Både American Muscle, som Corvette C8 Z51, Camaro ZL1 1LE og Shelby GT500 er tilgjengelige. Europeiske “Excotics” og Japanske Sportsbiler likeså. Banen er 2,4 km lang. Den er den lengste og raskeste av banene i Las Vegas, inkl. lengst rettstrekning. Banen har over 18 meters høydeforskjell, og flere av svingene er doserte.

IMG_0468_edited_edited.jpg

Grand Canyon

Grand Canyon ligger innenfor rekkevidde for en dagstur fra Las Vegas, enten med egen leiebil eller med fly og helikopter.

Route 66 Hopalong 2013-3815_edited.jpg

Los Angeles

 

Los Angeles har så mange kjente landemerker at vi knapt vet hvor vi skal begynne. Mange vil besøke Hollywood, Universal Studios eller Disney Land. I programmet, som alle deltagerne får før avreise, har vi listet opp GPS-adresser til utallige spennende LA-attraksjoner. For eksempel er legendariske Petersen Automotive Museum, som fikk en fullstendig ombygging i 2015, vel verdt et besøk. Det samme er Wally Parks NHRA Motorsports Museum. Museet har en fantastisk utstilling av kjøretøyer som på en eller annen måte er unike i racing-sammenheng.

 

Mange tar en tur til Hollywood Boulevard. Her finner vi alle stjernene innpreget fortauet og filmhistorie på hvert gatehjørne. Her er kjente steder som Mel's Drive-In, Chinese Theater og Codak Theater, kjent fra Oscar-utdelingen. Vi anbefaler også en tur langs Mulholland Drive med stopp på utsiktspunkt mot downtown LA og Hollywood-skiltet, samt en tur til Santa Monica Beach som er endepunkt for Route 66. 

 

Grytidlig hver lørdag morgen, kl 05:30, samles bilentusiaster med hotrods og muskelbiler, originalbiler og customs på parkeringsplassen utenfor en lokal Donut-sjappe ikke langt fra hotellet. Dette er et lite treff som vi i høyeste grad anbefaler at du får med deg. Magisk!

P1210328_edited_edited.jpg
IMG_7473_edited.jpg

Highway 395

 

Highway 395 går på østsiden av de mektige Sierra Nevada-fjellene.

 

Første stopp er den lille byen Lone Pine. Dette er en erketypisk småby i det vestlige USA. Én hovedgate hvor de fleste forretninger, restauranter og hoteller ligger. Ispedd på sidene ligger boligområder for byens innbyggere, ca. 2.000 i tallet. Lone Pine ligger rett ved mektige Mount Whitney. 

Mount Whitney er det høyeste fjellet i fastlands-USA. Mt. Whitneys høyeste topp, hele 4.421 meter, kan sees fra hovedgaten i Longe Pine. 

Etter en natt i Lone Pine går ferden videre nordover, gjennom et fantastisk landskap. Vi passerer småsteder som Bishop, Mammoth Lakes før vi kommer til nydelige Mono Lake. Her kan vi beskue de kjente "tufa towers", naturlige calcium-carbonate steinformasjoner - et yndet motiv for naturfotografer. 

7J6A8171_edited_edited.jpg

Rett nord for Mono Lake ligger spøkelsesbyen Bodie, en wild west gullgraver boomtown som vokste frem på 1860-tallet, men som ble fraflyttet allerede før andre verdenskrig. Hus, skolen, saloonen, hotellet, kirken og mange andre bygg har klart seg utrolig godt. 

11sema-279_edited.jpg
11sema-270_edited_edited.jpg

Lake Tahoe

 

Lake Tahoe ligger på grensen mellom California og Nevada på 1.900 meters høyde. Innsjøen er over 500 meter dyp og ligger idyllisk til med fjell på alle kanter. Vannet er kjent for å være krystallklart, og Lake Tahoe er et yndet utfartssted både sommer og vinter. Her finner vi alpinanlegg, hoteller og hytteområder. Hjulbåten “Tahoe Queen” tar gjester med ut på innsjøen og gjør ofte en tur innom naturskjønne “Emerald Bay”. 

7J6A8425_edited_edited.jpg
7J6A8433_edited.jpg

Reno

 

Fra Lake Tahoe fortsetter vi mot Carson City før siste etappe mot Reno. Noen gjør også en liten avstikker til Virginia City, kjent fra TV-serien "Bonanza", en ekte western-by med plankefortau og salooner. 
 

P1032949_edited_edited.jpg

Vacaville, Fairfield og Napa Valley

Vest for Sacramento ligger Vacaville og Fairfield ikke langt fra Napa Valley. Her finner vi Outlet Malls og shopping, og de som tar turen innom Napa, får oppleve USAs vindistrikt nummer én. Napa har klimatisk meget gunstige forhold for dyrking av vindruer. Dette har gjort Napa til et attraktivt område for vinproduksjon. Vindruer har blitt dyrket her siden midten av 1800-tallet, og i dag finnes det over 500 ulike vinprodusenter/ vingårder i Napa Valley. Kjente navn som Robert Mondavi, Fetzer, Kendall-Jackson, Gallo og Beringer vil flere dra kjensel på. Mange av vingårdene har omvisninger og tilbyr vinsmaking for publikum. Vintoget som går gjennom dalen, er også meget populært. Ombord i toget blir det servert gourmetlunsj eller -middag og selvsagt også vin. Mange nordmenn husker TV-serien Falcon Crest fra 80-tallet. Handlingen i serien var lagt til en vingård i Napa Valley. 

P1630258_edited_edited.jpg
P1630158_edited.jpg

San Francisco

 

San Francisco har mye å by på. Vi bor sentralt i byen, i et fint og trygt område, med gangavstand til mange attraksjoner.

 

Mange vil få med seg ikoniske Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fisherman's Wharf og berømte Lombard Street, den kronglete gaten i et av de bratteste partier av denne spennende byen.

P1340453_edited_edited.jpg

Goodguys

 

Goodguys Rod & Custom Association er en organisasjon med over 70.000 medlemmer og en stab på 30 personer. Hvert år arranger Goodguys over 20 store treff over hele USA. Det aller første Goodguys-treffet ble arrangert i Pleasanton utenfor San Francisco i 1983. De siste årene har det vært arrangert fire årlige treff her. Goodguys hovedkvarter ligger også i Pleasanton.

Treffene samler amerikanske rods, customs og originalbiler, stort sett fra årsmodell 1972 og eldre. På mange av treffene er det også en egen “car corall”, hvor deltakerne stiller ut biler til salgs. I tillegg har flere av treffene vintage dragracing på bane og/eller autocross på asfaltbane (parkeringsplass). Treffene er svært populære; de fleste treff har over 2.000 deltakende biler.

7J6A8847_edited_edited.jpg

San Diego

For de som blir med på ekstra-dagene i forkant av turen, kan man oppleve San Diego. San Diego er en fin og spennende by med et pulserende liv i det såkalte “Gaslamp Quarter”. Man kan også besøke hangarskipet Midway, som ble bygget i 1945 og som i dag er et flytende museum. I San Diego finner vi berømte Air and Space Museum, bilutstillinger, Legoland og Sea World. Det frister kanskje også med en dagstur til Mexico?

P1410008_edited_edited.jpg

Turpakken inkluderer fly tur-retur, samtlige hotellnetter og full size sedan leiebil under hele oppholdet. Vi har lagt opp til at to og to deler bil og hotellrom. Enerom, egen bil, flere i samme bil, endrede utreise- og hjemreisedatoer kan bookes. Barn og tenåringer som deler rom og bil med foreldrene, betaler kun flybillett pluss et tillegg for ekstra person på hotellrommet, totalt kr 9.990,-

 

Om du sikrer deg plass nå, er det full refusjon om du kansellerer innen 1. juli 2022. Forbehold om pris- og programendringer.