top of page
Hop A Long Travel AI-01.png

Las Vegas/SEMA-tur 2023

31. oktober - 14. november 2023  

14 dagers tur, kr 24.990,- pr. person.

Fly, hotell og leiebil er inkludert.  To personer deler én bil og ett hotellrom. Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Reisekoordinator er med hele veien. 

 

Turen starter i Las Vegas, samme uken som SEMA Show går av stabelen. Deretter kjører vi til Los Angeles hvor biltreff og spennende attraksjoner venter. Fra Los Angeles kjører vi Highway One, en av USAs mest ikoniske veier, langs stillehavskysten, mot San Francisco. Turen avsluttes med Goodguystreff med flere tusen biler i Pleasanton utenfor San Francisco.

 

SEMA?

SEMA er en lukket bransjemesse for ettermarkedet for deler og utstyr til bil, med bilhobby og ombygging som sentralt tema. Kun de som er tilknyttet denne bransjen har tilgang til SEMA.

Kan vi skaffe SEMA-billetter?

Kun de som er tilknyttet bil- og delebransjen, har i utgangspunktet anledning til å delta på SEMA-messen. For de det det gjelder vil vi formidle navnene til SEMA-arrangøren. Arrangøren vil avgjøre hvem som får tilgang til messen.

IMG_5560.JPG
IMG_7389.JPG

Hva med de som ikke er tilknyttet bilbransjen?

Det er absolutt mye å gjøre i Las Vegas selv om man ikke skal på SEMA. Las Vegas er byen som aldri sover. Her finner du show og konserter. Kulinariske opplevelser, shopping, helikoptertur eller banekjøring, er kun noen av tingene du kan oppleve i Las Vegas. Og Las Vegas er bare starten på denne spennende turen...

IMG_0414_edited.jpg
P1177235_edited.jpg

Turplan

 

Add-on, 4 ekstradager i forkant, kr 4.690,- pr. person.

 

Turen starter tirsdag 31. oktober, men om du har lyst å få med deg helgen i forkant, kan du i stedet reise fredag 27. oktober. Dette koster ikke noe ekstra mht. flybillettene. Om du ønsker å reise ut tidlig, kan du ordne hotell og/eller bil selv, eller du kan benytte deg av pakken med hotell og leiebil for ekstradagene som koster kr 4.690,- pr. person når to deler bil og rom.

P1200833_edited.jpg

Add-on, 4 ekstradager i forkant, kr 4.690,- pr. person.

 

Fredag 27. oktober: Avreise fra Norge til Los Angeles. Møte reisekoordinator på flyplassen. Sjekke ut leiebil og kjøre til hotellet i Huntington Beach-området i LA.

Lørdag 28. oktober: Los Angeles. Spennende dag med biltreff og attraksjoner, bl.a. det kjente «Donut-treffet».

Søndag 29. oktober: Kjøre kystveien til San Diego eller Palm Springs.

Mandag 30. oktober: Attraksjoner i San Diego eller Palm Springs. 

Tirsdag 31. oktober: Turstart standard turlengde. Kjøre til Las Vegas (se nedenfor). 

P1410085_edited.jpg

Turplan, 14-dagers tur

 

Turstart for standard turlengde, 14 dager. Pris kr 24.990,- pr. person.

 

Tirsdag 31. oktober: Avreise fra Norge til Las Vegas. Møte reisekoordinator på flyplassen. Sjekke ut leiebil og kjøre til New York, New York-hotellet, sentralt på Strip’en. De som kommer fra San Diego sjekker også inn på hotellet. 

Onsdag 1. november: Las Vegas (SEMA for de i bransjen)

Torsdag 2. november: Las Vegas (SEMA for de i bransjen)

Fredag 3. november: Fra Las Vegas til Los Angeles (siste dag på SEMA for de i bransjen)

Lørdag 4. november: Los Angeles, biltreff og attraksjoner

Søndag 5. november: Los Angeles, biltreff og attraksjoner

Mandag 6. november: Highway One til Solvang

Tirsdag 7. november: Highway One til Morro Bay

Onsdag 8. november: Highway One til Monterey

Torsdag 9. november: Benicia, idyllisk småby

Fredag 10. november: San Francisco

Lørdag 11. november: San Francisco, Goodguys-treff

Søndag 12. november: San Francisco, Goodguys-treff

Mandag 13. november: Hjemreisedag

Tirsdag 14. november: Ankomst Norge

IMG_7041-1.jpg

Turpakken inkluderer

- Flybilletter, inkl. mat og innsjekket bagasje.

- Leiebil med fri kilometer og forsikring. Avgift for enveisleie er også inkludert.

- Hotell alle netter under hele oppholdet. Gode hoteller.

- Turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner. Mye spennende.

- Reisekoordinator som er med hele veien.Ikke inkludert

- Bensin.

- Mat, dvs. frokost, lunsj og middag. Noen hoteller har frokost inkludert.

- Billetter til lokale attraksjoner hvor man har frihet til å velge på egenhånd, f.eks. fengselsøyen Alcatraz, konserter i Las Vegas, Goodguys-treff, osv.  ​To personer
To personer deler én bil og ett hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 9.990,-.


Reise alene
Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris. 

IMG_7431_edited.jpg

Depositum ved påmelding
Ved påmelding sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositum er refunderbart om du velger å kansellere innen 15. juni 2023. Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise.
 
Hva skjer når du melder deg på? 

1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05.

2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Refusjon ved kansellering før 15. juni. 

3. Velg leiebilklasse etter at leiebiloversikten er klar. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.

4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på best mulig flyrute.

5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt.

6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv.

7. Når avreisedagen kommer, er reisekoordinator med under hele turen fra du lander på flyplassen i USA.

2021 Chevrolet Malibu Hopalong Travel.pn
2019 Mustang Hopalong Travel.jpg
2021 Chevrolet Tahoe Hopalong Travel .jp

Leiebil

Inkludert i turpakken er full size firedørs sedan leiebil, f.eks. Chevrolet Malibu. Turprisen er basert på at to personer deler én bil. Om man er tre eller flere som ønsker å dele bil, kan vi booke SUV, vanligvis uten ekstra kostnad.

Mange velger å oppgradere bil. Både SUV- og pickupklassene er populære. Det samme er convertible-klassen (f.eks. Camaro Cab eller Mustang Cab). Vi vil også gjøre vårt beste for å booke klassen «American Muscle», selv om disse bilene har begrenset tilgjengelighet.

IMG_1183.JPG

Program

Ca. 3 uker før avreise får alle et fyldig program. Her finner du dag-for-dag informasjon, samt GPS-adresser til hoteller og attraksjoner langs ruten.

 

Hver morgen møtes vi for en rask gjennomgang av dagens program, samt råd og tips. Oppmøte er frivillig. Underveis vil noen kjøre sammen, mens andre gjør ting på egenhånd. Du velger selv hvordan du vil disponere dagen, og du har full frihet til å ta avstikkere. Du kan sjekke inn på hotellet når du selv vil. Du kan gjerne slappe av på morgenen og sjekke ut sent, om du ønsker.

IMG_9177.JPG
IMG_8878_edited_edited.jpg

Hva kan vi oppleve på Las Vegas/SEMA-turen?

 

Las Vegas​

I Las Vegas bor vi sentralt på selve stripen. Denne gangen skal vi bo på New York, New York-hotellet med god standard og gangavstand til "alt". Før avreise vil du motta en oversikt over attraksjoner man kan oppleve i Las Vegas. Las Vegas har mye spennende å by på, enten det er konserter, show eller shopping på Outlet Mall. Noen vil besøke Shelby-fabrikken eller kanskje ta en tur til gamlebyen Freemont Street etter mørkets frembrudd?  Her er det ofte konserter og underholdning i den overbygde gaten. Og mange restauranter.

 

SpeedVegas er et baneanlegg sør på Las Vegas Blvd. ca. 20 minutter fra hotellet. Her kan man kan kjøre flere typer heftige biler. Både American Muscle, som Corvette C8 Z51, Camaro ZL1 1LE og Shelby GT500 er tilgjengelige. Europeiske “Excotics” og Japanske Sportsbiler likeså. Banen er 2,4 km lang. Den er den lengste og raskeste av banene i Las Vegas, inkl. lengst rettstrekning. Banen har over 18 meters høydeforskjell, og flere av svingene er doserte.

IMG_0468_edited_edited.jpg

Grand Canyon

Grand Canyon ligger innenfor rekkevidde for en dagstur fra Las Vegas, enten med egen leiebil eller med fly og helikopter.

Route 66 Hopalong 2013-3815_edited.jpg

Hoover Dam

 

Neste dag bærer det mot Lag Vegas. På veien passerer vi Hoover Dam. Hoover Dam ble bygget i 30-årene og demmer opp Colorado River i den mektige Black Canyon. Det tilbys guidede turer inne i anlegget.

P1370848 1.jpg

Los Angeles

 

Los Angeles har så mange kjente landemerker at vi knapt vet hvor vi skal begynne. Mange vil besøke Hollywood, Universal Studios eller Disney Land. I programmet, som alle deltagerne får før avreise, har vi listet opp GPS-adresser til utallige spennende LA-attraksjoner. For eksempel er legendariske Petersen Automotive Museum, som fikk en fullstendig ombygging i 2015, vel verdt et besøk. Det samme er Wally Parks NHRA Motorsports Museum. Museet har en fantastisk utstilling av kjøretøyer som på en eller annen måte er unike i racing-sammenheng.

 

Mange tar en tur til Hollywood Boulevard. Her finner vi alle stjernene innpreget fortauet og filmhistorie på hvert gatehjørne. Her er kjente steder som Mel's Drive-In, Chinese Theater og Codak Theater, kjent fra Oscar-utdelingen. Vi anbefaler også en tur langs Mulholland Drive med stopp på utsiktspunkt mot downtown LA og Hollywood-skiltet, samt en tur til Santa Monica Beach som er endepunkt for Route 66. 

 

Grytidlig hver lørdag morgen, kl 05:30, samles bilentusiaster med hotrods og muskelbiler, originalbiler og customs på parkeringsplassen utenfor en lokal Donut-sjappe ikke langt fra hotellet. Dette er et lite treff som vi i høyeste grad anbefaler at du får med deg. Magisk!

P1210328_edited_edited.jpg
P1380398.JPG

California Highway One

 

California Highway One er nord-sør highwayen som følger Stillehavskysten fra San Diego i sør til Leggett i nord. Første strekning av veien åpnet ved Big Sur i 1934. Veien fikk sitt navn først i 1964. I starten hadde veien andre navn og nummer. Highway One kalles også Pacific Coast Highway (PCH), Cabrillo Highway og Shoreline Highway. Veien har sammenfallende løp med Highway 101 flere steder, f.eks. over Golden Gate Bridge i San Francisco, ved Ventura og ved Santa Barbara.

IMG_0264 2.jpg

Helt fra starten har trasévalget, som ofte går helt ute ved Stillehavskysten, bidratt til at veien ansees som en av de beste “scenic routes” i hele det vestlige USA. Veien, som først og fremst er kjent for vakker natur, brukes i all hovedsak som lokalvei for de som bor i de kystnære områdene. I tillegg er det mange som kjører Highway One-ruten, nettopp på grunn av naturen, i stedet for den travlere hovedgjennomfartsåren, Interstate 5, som går lenger inne i landet.

Kjente steder ligger som perler på en snor langs Highway One; Pebble Beach og Carmel by the Sea, Big Sur, San Luis Obispo og Santa Barbara. Vi har lagt inn to overnattinger på veien slik at vi får med oss mest mulig av attraksjonene, som for eksempel Hearst Castle i San Simeon.  

IMG_0018 1.jpg

San Francisco

 

San Francisco har mye å by på. Vi bor sentralt i byen, i et fint og trygt område, med gangavstand til mange attraksjoner.

 

Mange vil få med seg ikoniske Golden Gate Bridge, Alcatraz, Fisherman's Wharf og berømte Lombard Street, den kronglete gaten i et av de bratteste partier av denne spennende byen.

San Francisco er også kjent for sine gamle Cable Cars. De gamle trikkene drives frem av kabler som er i konstant bevegelse nede i bakken, under trikkesporet.  Med Cable Car kan du besøke store deler av byen, inkl. Den Norske Sjømannskirken som har fantastisk utsikt, China Town og Union Square. Med hele 62 stoppesteder kan banen gjerne brukes til sightseeing.

P1340453_edited_edited.jpg

Fengselsøyen Alcatraz ligger ute i sundet ved San Francisco. Det berømte fengselet hvor kjente skurker som Al Capone, Bird Man og Machine Gun Kelly i sin tid sonet, er populært å besøke. I dag er fengselsøyen godt bevart og er et populært mål for tilreisende. Det går båt ut til Alcatraz, og de som har kjøpt billett, får med seg hele historien, fortalt av de som var der mens fengselet ennå var i drift.

P1420737-1.jpg

Goodguys

 

Goodguys Rod & Custom Association er en organisasjon med over 70.000 medlemmer og en stab på 30 personer. Hvert år arranger Goodguys over 20 store treff over hele USA. Det aller første Goodguys-treffet ble arrangert i Pleasanton utenfor San Francisco i 1983. De siste årene har det vært arrangert fire årlige treff her. Goodguys hovedkvarter ligger også i Pleasanton.

Treffene samler amerikanske rods, customs og originalbiler, stort sett fra årsmodell 1972 og eldre. På mange av treffene er det også en egen “car corall”, hvor deltakerne stiller ut biler til salgs. I tillegg har flere av treffene vintage dragracing på bane og/eller autocross på asfaltbane (parkeringsplass). Treffene er svært populære; de fleste treff har over 2.000 deltakende biler.

7J6A8847_edited_edited.jpg

San Diego

For de som blir med på ekstra-dagene i forkant av turen, kan man oppleve San Diego. San Diego er en fin og spennende by med et pulserende liv i det såkalte “Gaslamp Quarter”. Man kan også besøke hangarskipet Midway, som ble bygget i 1945 og som i dag er et flytende museum. I San Diego finner vi berømte Air and Space Museum, bilutstillinger, Legoland og Sea World. Det frister kanskje også med en dagstur til Mexico?

P1410008_edited_edited.jpg

Turpakken inkluderer fly tur-retur, samtlige hotellnetter og full size sedan leiebil under hele oppholdet. Vi har lagt opp til at to og to deler bil og hotellrom. Enerom, egen bil, flere i samme bil, endrede utreise- og hjemreisedatoer kan bookes. Barn og tenåringer som deler rom og bil med foreldrene, betaler kun flybillett pluss et tillegg for ekstra person på hotellrommet, totalt kr 9.990,-

 

Om du sikrer deg plass nå, er det full refusjon om du kansellerer innen 15. juni 2023. Forbehold om pris- og programendringer. 

bottom of page