top of page
Hop%20A%20Long%20Travel%20AI-06_edited.png

MUSTANG 60TH ANNIVERSARY tOUR 2024

27. mars - 9. april 2024 

Kr 24.990,- pr. person. Fly, hotell og leiebil er inkludert.  To personer deler én bil og ett hotellrom. Enerom og egen bil bookes for de som ønsker.

 

Sikre deg plass nå. 

Vi er klare for Mustangens 60-årsjubileum i 2024. Selve jubileumstreffet finner sted på Barber Motorsports Park, et fantastisk fint motorsportsanlegg i Leeds, like ved Birmingham, Alabama.

På denne turen flyr vi til Atlanta, noe som gir en fin flyrute fra mange norske byer.   

7J6A3237.JPG

Turplan 

Onsdag 27. mars: Fra Norge til Atlanta

Torsdag 28. mars: Oppleve Atlanta 

Fredag 29. mars: Pigeon Forge

Lørdag 30. mars: Pigeon Forge

Søndag 31. mars: Nashville
Mandag 1. april: Nashville
Tirsdag 2. april: Nashville
Onsdag 3. april: Huntsville
Torsdag 4. april: Birmingham/Leeds
Fredag 5. april: Mustang 60th Anniversary, Birmingham/Leeds
Lørdag 6. april: Mustang 60th Anniversary, Birmingham/Leeds
Søndag 7. april: Mustang 60th Anniversary, kjøre til Atlanta. 

Mandag 8. april: Hjemreise fra Atlanta

Tirsdag 9. april: Ankomst Norge

Det er snart 10 år siden forrige store Mustang-treff, 50-årstreffet i 2014. Den gang foregikk treffet i Charlotte, North Carolina. I 2019 feiret vi Mustangens 55-årsjubileum - et litt mindre treff - også da i Charlotte. I 2024 er treffet tilbake i Leeds utenfor Birmingham og Barber Motorsports Park, samme område som huset Mustang-treffet i 2009. Området har fått flere oppgraderinger siden den gang og fremstår nå som ett av de bedre anlegg i sitt slag i hele USA. Ennå langt frem, men gjett om vi gleder oss. 

IMG_0697_edited.jpg

Turpakken inkluderer
- Flybilletter
- Leiebil med fri kilometer og forsikring.
- Hotell alle netter under hele oppholdet. Gode hoteller med sentral plassering.

- Adgangsbillett til Mustang-treffet alle dager. 
- Turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner.
- Reisekoordinator som er med hele veien.

Ikke inkludert
- Bensin (normalt under 
kr 1.500,- pr. full size bil).

- Mat, f.eks. lunsj og middag. Noen hoteller har frokost inkludert.
- Billetter til noen få lokale attraksjoner som man velger på egenhånd, samt evt. konserter. 

To personer
To personer deler én bil og ett hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 9.990,-.

Reise alene
Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris. 

Depositum ved påmelding
Ved påmelding sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise.  
 
Hva skjer når du melder deg på? 
1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05. 
2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person.
3. Velg leiebilklasse. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.
4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på best mulig flyrute. Du kan oppgradere flyseter om du ønsker. Noen vil også legge til ekstra dager før eller etter turen. 
5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt. Vi kan dele opp beløpet om du ønsker.
6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv. 
7. Når avreisedagen kommer, er reisekoordinator med under hele turen.

IMG_0810_edited.jpg
vehicle_edited.png
mustang_edited.png

Leiebil

 

Inkludert i turpakken er full size firedørs sedan leiebil, f.eks. Chevrolet Malibu. Turprisen er basert på at to personer deler én bil. Om man er tre eller flere som ønsker å dele bil, kan vi booke SUV, vanligvis uten ekstra kostnad.

Mange velger også å oppgradere bil. Både SUV- og pickupklassene er populære. Det samme er convertible-klassen (f.eks. Camaro Cab eller Mustang Cab).

Noen ønsker å oppgradere til Mustang som leiebil. Mustang er den vanligste bilen i "convertible-klassen", sammen med Camaro. Mustang Fastback kan også være tilgjengelig i "Sportslig bilklasse". På de to siste Mustang-turene har så og si alle som har ønsket det, fått Mustang. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å få det til denne gangen også for de som ønsker. 

malibu_edited.jpg
IMG_0758_edited.jpg

Piegon Forge er et populært sted for weekend getaways og ferieturer for mange amerikanere. Tilbudet for tilreisende vokser år for år, og den lille byen har etter hvert mange fine attraksjoner å tilby. Her ligger bl.a. Dollywood. Du har kanskje hørt om fornøyelsesparken som ligger bortgjemt i fjellene i Tennessee? Dollywood er attraksjonen som har satt den lille byen Pigeon Forge på kartet. Dollywood er eid av Dolly Parton.

IMG_7754.HEIC

Nashville er countrybyen fremfor noen, ofte kalt Music City, USA. Om du er countryfan eller ikke, så spiller det ingen rolle. I Nashville finner du god musikk hele tiden, året rundt. Vi besøker ofte Nashville på ulike turer, og de som har besøkt byen før, ønsker seg ofte tilbake. Byen er ikke større enn at man enkelt kan bevege seg til fots down town. Fra Music Row til Broadway finner du spennende forretninger, restauranter og musikkbarer. Live-musikk av høy kvalitet er det mye av, hver kveld. 

 

Vi anbefaler å besøke kjente musikksteder som The Listening Room Cafe og "verdenskjente" Bluebird Cafe. Nashville inneholder så mange store attraksjoner relatert til musikk at det tar flere dager å besøke alle. Gigantiske Country Music Hall of Fame ligger midt i sentrum og er et ”must see”. Det lønner seg å sette av god tid – stedet er svært. Så har vi andre kjente, litt mindre museer, som bl.a. Johnny Cash Museum og George Jones Museum. Ryman Auditorium ligger midt i byen og har ofte konserter med store artister. Ryman var hjemsted for Grand Ole Opry frem til 1974. Grand Ole Opry er nå å finne på Opryland, utenfor sentrum, på et gigantisk område med convertion center, flere hoteller og en svær shopping mall, Opry Mills Mall. RCA Studio B er et annet landemerke. Listen over kjente artister som har spilt inn sine største hits her, er lang, og inneholder bl.a. Elvis, The Everly Brothers, Waylon Jennings, Roy Orbison, Jim Reeves, Dolly Parton, Don Gibson og Charley Pride, for å nevne noen.

P1089269_edited_edited.jpg

I Birmingham finner vi mye sørstatshistorie. Civil Right District of Birmingham og Martin Luther King Jr. er kjent. Det samme er historiske 16th Street Baptist Church, nominert som World Heritage Site. Ved treffplassen finner vi Barber Vintage Motorsports Museum, et kjempestort bil- og motorsykkelmuseum, vel verdt et besøk. 1.200 kjøretøyer er utstilt, mest motorsykler. I nærheten finner vi også Mustang Museum of America. Museet har bl.a. USAs største samling av Mustang politibiler, Highway Patrol-biler. 

P1111679_edited.jpg

Atlanta har mye å by på. Mest kjent er kanskje World of Coca-Cola. Her kan man bl.a. prøvesmake alle Coca-Cola-drikker som produseres i hele veden. Verdens største akvarium finner vi også i Atlanta, Georgia Aquarium. Vi skal også besøke noen fine og spennende områder av Atlanta, som ligger utenfor selve sentrum. 

P1122044.JPG

Avstikkere man kan ta på turen: 
- Franklin, en av Tennessees mange fine småbyer.

- Memphis, Tennessee (Graceland og Sun Studio). 

- Corvette-museet i Bowling Green. 
- Tupelo, Elvis fødested. 
- Lynchburg, Jack Daniels destilleri.
- Huntsville, U.S. Space & Rocket Center, verdens største romfartsmuseum.

PastedGraphic-79.png

Hver morgen har vi en rask gjennomgang av dagens aktiviteter. Reisekoordinator har mange gode tips. Oppmøte er frivillig. De dagene vi skal videre til neste sted, vil noen kjøre sammen, mens andre kjører på egenhånd. Du velger selv hvor ofte du vil stoppe og om du ønsker å ta egne avstikkere. Alle har frihet til å disponere tiden som man vil. Du kan sjekke inn på hotellet når du selv vil. Du kan gjerne slappe av på morgenen og sjekke ut sent, om du ønsker. 

Mange kvelder samles de som ønsker å spise middag sammen. Også dette er frivillig. Bli med de kveldene du har lyst. 

Ca. 3 uker før avreise får alle et fyldig program. Her finner du dag-for-dag informasjon, samt GPS-adresser til hoteller og attraksjoner langs ruten.

 

Forbehold om pris- og programendringer. 

7J6A3258_edited.jpg
bottom of page