top of page
Hop%20A%20Long%20Travel%20AI-06_edited.png

BLUES HIGHWAY TOUR 2025

18. - 31. mai 2025

Pris kr 27.990,- pr. person. Fly, hotell og leiebil er inkludert. Reisekoordinator er med hele veien. To personer deler én bil og ett hotellrom. Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. For barn og tenåringer som deler rom og bil med foreldrene, betaler man kun for flybillett pluss et lite tillegg for ekstra person(er) på hotellrommet, til sammen kr 9.990,- pr. barn/tenåring. Turen arrangeres i samarbeid med VIOVER60 REISEGØY.

Bli med på en fantastisk rundtur som starter i Music City, USA, nemlig Nashville, Tennessee. Vi kjører landeveien mot Elvis’ fødeby, Tupelo, Mississippi og videre deep south mot New Orleans. Vi opplever blues, jazz, soul og rock underveis. I New Orleans besøker vi kjente Bourbon Street, og de som vil, får med seg hjuldampertur på Mississippi- elven. Vi kjører Blues Highway, som går fra Mississippi-deltaet og nordover mot Natchez, via Clarksdale til Memphis. I Memphis besøker vi Sun Studios og Graceland før siste etappe tilbake til Nashville. 

IMG_3109-1_edited.jpg

Turplan 

Søndag 18. mai: Ankomst Nashville, Tennessee 

Mandag 19. mai: Kjøre til Elvis ́fødeby Tupelo 

Tirsdag 20. mai: Kjøre til Jackson, Mississippi 

Onsdag 21. mai: New Orleans, Louisiana 
Torsdag 22. mai: Oppleve New Orleans

Fredag 23. mai: Natchez, Mississippi 

Lørdag 24. mai: Clarksdale, Mississippi 

Søndag 25. mai: Memphis, Sun Studio 

Mandag 26. mai: Memphis, Graceland

Tirsdag 27. mai: Kjøre til Nashville 

Onsdag 28. mai: Oppleve Nashville 

Torsdag 29. mai: Oppleve Nashville 
Fredag 30. mai: Hjemreisedag 

Lørdag 31. mai: Ankomst Norge 

Om du ønsker å forlenge turen med noen dager i forkant eller etterkant, booker vi gjerne hotell og leiebil for ekstradagene. Normalt blir det ikke noe tillegg for flybillettene.

P1490428_edited.jpg
PastedGraphic-4_edited.jpg

Turpakken inkluderer

 

- Flybilletter.

- Leiebil med fri kilometer og forsikring. 

- Hotell alle netter under hele oppholdet. Gode hoteller.

- Turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner. Det er mye spennende.

- Reisekoordinator som er med hele veien.

 


Ikke inkludert

 

- Bensin (normalt under kr 2.000,- pr. full size bil).

- Mat, dvs. lunsj og middag. Noen hoteller har frokost inkludert.

- Billetter til lokale attraksjoner hvor man har frihet til å velge på egenhånd, f.eks. Sun Studio, Graceland, tur med elvebåt på Mississippi, museer, konserter, osv.  


To personer

 

To personer deler én bil og ett hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 9.990,-.

 


Reise alene

 

Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris.

P1470713_edited.jpg

Depositum ved påmelding
 

Ved påmelding sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositum er refunderbart om du velger å kansellere innen 1. desember 2024. Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise. 
 


Hva skjer når du melder deg på? 

 

1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05.

2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Giroen har forfall innen 14 dager, men innbetalt beløp er refunderbart om du velger å kansellere innen 1. desember 2024.

3. Velg leiebilklasse etter at leiebiloversikten er klar. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.

4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på best mulig flyrute (vinteren 2024/2025). Du kan oppgradere flyseter om du ønsker. Noen vil også legge til ekstra dager før eller etter turen.

5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt.

6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig og oppdatert turprogram med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, møtesteder, osv.

7. Når avreisedagen kommer, er reisekoordinator med under hele turen.

Malibu.jpg
Mustang convt.jpg
Jeep GC.jpg

Leiebil

 

Inkludert i turpakken er full size firedørs sedan leiebil, f.eks. Chevrolet Malibu e.l. Turprisen er basert på at to personer deler én bil. Om man er tre eller flere som ønsker å dele bil, kan vi booke SUV, vanligvis uten ekstra kostnad.

Mange velger også å oppgradere bil. Både SUV- og pickupklassene er populære. Det samme er convertible-klassen (f.eks. Camaro Cab eller Mustang Cab).

P1480281_edited.jpg
P1400092_edited.jpg

Ca. 3 uker før avreise får alle et fyldig program. Her finner du dag-for-dag informasjon, samt GPS-adresser til hoteller og attraksjoner langs ruten.

 

Hver morgen møtes vi for en rask gjennomgang av dagens program, samt råd og tips. Oppmøte er frivillig. Underveis vil noen kjøre sammen, mens andre kjører på egenhånd. Du velger selv hvor ofte du vil stoppe og om du ønsker å gjøre ting på egenhånd. Det er lagt til rette for begge deler. Alle har frihet til å disponere tiden som man vil. Du kan sjekke inn på hotellet når du selv vil. Du kan gjerne slappe av på morgenen og sjekke ut sent, om du ønsker.

 

Mange kvelder samles de som ønsker å spise middag sammen. Også dette er frivillig. Bli med de kveldene du har lyst.

 

Forbehold om pris- og programendringer.

IMG_2826_edited_edited.jpg

Hva kan vi oppleve på Blues Highway-turen?

Søndag 18. mai: Fra Norge til Nashville, Tennessee 

Fly fra Norge til Nashville. Møte reisekoordinator på flyplassen. Sjekke ut leiebil og kjøre til hotellet. Kvelden til fri disposisjon. Flere restauranter i gangavstand fra hotellet. 

Mandag 19. mai: Fra Nashville til Tupelo, Mississippi 

I dag kjører vi landeveien mot Elvis’ fødeby i Tupelo, Mississippi. På veien er det mulighet for flere stopp, bl.a. på Rippavilla Plantation sør for Nashville eller kjente Loveless Café.  Vi passerer også Muscle Shoals, som kalles "Hit Record Capital of the World". Rolling Stone's gitarist Keith Richards kalte stedet "Rock-N-Roll Heaven". Her ligger FAME Recording Studio og Muscle Shoals Sound Studio og her finner vi "The Father of the Blues," W. C. Handy's fødested og museum. Noen vil også ta en avstikker til U.S. Space & Rocket Center i Huntsville, Alabama.

Effektiv kjøretid i dag, uten avstikkere, er ca 4 timer. I Tupelo sjekker vi inn på hotellet. Om kvelden samles de som vil dra ut og spise. 

P1470905.JPG
P1470906_edited.jpg

Tirsdag 20. mai: Fra Tupelo til Jackson 

Besøk i Elvis’ barndomshjem i Tupelo. Vi får komme inn i det spede huset hvor Elvis ble født og hvor han vokste opp. Vi besøker Elvis-museet og kirken hvor Elvis og foreldrene gikk hver søndag. Her kan du oppleve gospel fra gamle dager. Inne i kirken kan du ”være tilstede” sammen med den unge Elvis som opptrer.

Fra Tupelo går ferden videre “deep south” mot Jackson, Mississippi. Jackson er kjent for gode blues-klubber.  

Onsdag 21. mai: Fra Jackson til New Orleans 

Vi sjekker ut fra hotellet i Jackson og fortsetter syd mot New Orleans. Etter innsjekk på hotellet besøker vi legendariske Bourbon Street. Stedet er spekket med barer, klubber og restauranter. Jazz og blues høres overalt. Få steder er det så autentisk som i French Quarter i hjertet av New Orleans. Vi drar også til Frenchmen Street, et annet område med mye god musikk ikke langt fra Bourbon Street.

P1480028_edited.jpg
P1480095_edited.jpg

Torsdag 22. mai: Oppleve New Orleans 

I dag kan du oppleve Steamboat Natchez, som tilbyr ekte hjuldamper-cruise på Mighty Mississippi River. Det blir også mulighet for airboat-tur og tur til Cities of the Dead, New Orleans’ berømte kirkegårder. 

7J6A5629_edited.png

Fredag 23. mai: Fra New Orleans til Natchez 

Vi legger i vei langs the Great River Road, the Old Blues Highway, gamle Highway 61. Vi passerer Baton Route og følger veien som snor seg inn og ut langs Mississippi River. Vi stopper bl.a. på en plantasje hvor vi får omvisning før vi spiser lunsj på en tradisjonsrik lokal café. 

P1480791.JPG
P1480431_edited.jpg

Lørdag 24. mai: Fra Natchez til Clarksdale
Vi forlater Natchez og følger Blues Highway mot Vicksburg. Her tar tar vi en tur innom Biedenharn Coca-Cola Museum. Deretter fortsetter vi langs den gamle hovedåren videre nordover. Highway 61 har flere steder to parallelle løp. Der det er mulig, følger vi den gamle traseen. Her ligger småsteder få reisende drar innom. Mange steder får man følelsen av at tiden nærmest har stått stille. Vi finner lokale restauranter, landhandlere og selvsagt bluesklubber. Vi besøker Mississippi River Museum, The Onward Store og Highway 61 Blues Museum i Leland. Vi sjekker inn på hotellet i Clarksdale, og de som vil, samles for middag og musikk. 

IMG_2777-1.jpg

Søndag 25. mai: Fra Clarksdale til Memphis 

Vi starter dagen med en rask morgensamling før vi forlater hotellet og legger vi i vei på siste etappe av Blues Highway mot Memphis, Tennessee. Vi passerer det berømte veikrysset Highway 61 og Highway 49, stedet hvor Robert Johnson, i følge myten, solgte sin sjel for å bli den beste bluesgitarist. Du får høre mer om historien underveis.

Å komme inn til Memphis fra sør, langs Highway 61 slik vi gjør, er en opplevelse i seg selv. Memphis har mye å by på, og noen vil kanskje få med seg stedet hvor Martin Luther King ble skutt, Civil Rights Museum, før vi sjekker inn på hotellet. Om kvelden besøker vi legendariske Beale Street, hvor vi finner mange kjente bluesklubber. 

P1490129.JPG
P1490220_edited.jpg

Mandag 26. mai: Oppleve Memphis 

Dagen er avsatt til å oppleve byen Memphis med alt den har å tilby: Graceland, Memphis Music Hall of Fame, Rock N ́Soul Museum, Stax Museum of American Soul Music og Jerry Lee Lewis Café & Honky Tonk. Vi tar også en tur innom Peabody-hotellet hvor endene bader i fontenen. 

P1480991-1_edited.jpg

Tirsdag 27. mai: Fra Memphis til Nashville  

Vi kjører fra Memphis til Nashville. Det blir mulighet til å stoppe på shopping-malls underveis, samt på flere store truck stops. Mange gjør også en stopp på Loretta Lynn Ranch i Hurricane Mills. Langs Lower Broadway i Nashville ligger små musikkbarer tett i tett. Alle har live musikk av meget høy kvalitet, og de aller fleste har gratis adgang. Musikere kommer fra hele USA for å spille i Nashville, noen for å opptre i håp om å bli oppdaget, andre for å spille inn plate.

P1490213.JPG
P1490278.JPG

Onsdag 28. mai: Oppleve Nashville 

Dagen er avsatt til å få med seg mer av Nashvilles mange attraksjoner. 

P1450440_edited.jpg

Torsdag 29. mai: Oppleve Nashville 

Siste dag er også avsatt til å få med seg flere av Nashvilles mange attraksjoner. Mange netter i Nashville er et "must" på en tur som denne.  Siste kveld bruker mange til pakking, samt avskjedsmiddag for de som ønsker det. 

IMG_2516_edited.jpg

Fredag 30. mai: Hjemreisedag fra Nashville 

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører til flyplassen. Der leverer vi leiebilene og sjekker inn. Reiselekoordinator er med under innsjekk på flyplassen. Ankomst i Norge er 31. mai.

IMG_2611.JPG

Hva er Blues Highway?

 

US Highway 61, eller Blues Highway som veien også heter, går nord-syd og følger i stor grad Mississippi-elven nordover fra New Orleans ved Mexico-gulfen. Highway 61 ender i byen Wyoming i Minnesota. Hele Blues Highway er 1.400 miles (2.300 km) lang. Blues Highway består først og fremst av søvnige småbyer og ensom landevei, men veien går også innom fire store byer, New Orleans, Memphis, St. Louis og St. Paul, tvillingbyen til Minneapolis. 

Vi skal kjøre den delen av Blues Highway som har størst musikalsk betydning, nemlig strekningen fra New Orleans til Memphis. 

Blues Highway har inspirert mange låtskrivere og musikere, for eksempel Bob Dylan, som gav navnet ”Highway 61 Revisited” til et av albumene sine og til en sang med samme navn. Veien har også vært inspirasjon og ramme for flere TV-serier og filmer.   

New Orleans regnes som jazzens fødeby og har en rik bluestradisjon. Blues fra Mississippi-deltaet spredte seg gradvis nordover mot Memphis. Utover 40- og 50-tallet fikk denne type musikk en enorm popularitet langt utover Sydstatene i USA. Langs Mississippi-elven har musikken dype røtter, og langs Blues Highway kan du følge disse røttene i form av gammel landevei, innom autentiske småsteder og mange såkalte rivertowns. Her har tiden stått stille, og vi finner ekte musikk, ekte blues, gjerne i småkneiper og på gatehjørner. Rock anses å ha sitt utspring i Memphis, helt vest i staten Tennessee.

IMG_2616_edited.jpg
bottom of page