top of page
Hop A Long Travel AI-06.png
Wheel Hopalong Travel copy.png

ROUTE 66
SELF DRIVE 2024 og 2025

Med Route 66 Self Drive får du en komplett pakke og en turplan satt sammen slik at du ikke går glipp av viktige opplevelser langs ruten. Du slipper å gjøre alt detektivarbeidet selv, og du kan kjøre Route 66 når det passer. Følg veien på en app på telefonen og kom frem til forhåndsbooket hotell hver ettermiddag. Turen følger samme rute som våre populære gruppeturer. Self Drive er et fint alternativ når dato for gruppeturene ikke passer eller når gruppeturene er fullbooket. To personer deler én bil og ett hotellrom. Enerom bookes for de som ønsker.

Pris kr 36.490,- pr. person for sommeren 2024 (samme pris som gruppeturene). Pris for 2025 er kr 38.490,- Route 66 anbefales ikke vinterstid, da mye vil være stengt.

Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 11.990,- 

Route 66 Self Drive Tour Hopalong Travel

Inkludert: 

- Navigasjons-app på telefonen som gjør det enkelt å følge Route 66, turn-by-turn.

- Route 66-hefte på norsk. Verdifull informasjon om forberedelser, utreisedagen, uthenting av leiebil og kjøreruten. Heftet inneholder hundrevis av GPS-adresser til attraksjoner langs ruten. 

- Flybillett, inkl. bagasje.

- Leiebil, full size sedan, inkl. forsikring og fri km. Avgift for enveisleie er også inkludert.

- Hotell, alle netter. Kun gode hoteller.

 

Ikke inkludert:

- Bensin (normalt under kr 3.000,- pr. full size bil)

- Mat, dvs. lunsj og middag. Mange hoteller har frokost inkludert.
- Billetter til utvalgte lokale attraksjoner som man velger på egenhånd. 

 

Tillegg etter eget ønske:

- Oppgradert flysete.

- Oppgradert leiebil.

- Billetter til diverse frivillige aktiviteter (f.eks. båttur i Chicago, helikoptertur i Grand Canyon, banekjøring i Las Vegas, sightseeing i Hollywood, etc.). Du får en egen oversikt over tilgjengelige aktiviteter som kan forhåndsbestilles. 

Ut fra lang erfaring og utallige turer langs Route 66 opp gjennom årene, vet vi hva som bidrar til en vellykket tur. F.eks. vil rett hotellvalg utgjøre en stor forskjell. På denne turen kan du være trygg på at alle i ditt reisefølge vil få en god, kvalitetssikret og helt unik Route 66-opplevelse. 

7J6A0178D-1.jpg

To personer
To personer deler én bil og ett hotellrom. Alle rom har to separate senger. For par, vanligvis én stor dobbeltseng. Om flere vil kjøre sammen, kan vi booke SUV eller van/minibuss, ofte uten ekstra kostnad. Barn/tenåringer som deler rom med to voksne, faktureres kun kr 11.990,-. 

Reise alene
Enerom og egen bil bookes for de som ønsker. Tillegg i pris. 

Depositum ved bestilling
Ved bestilling sender vi ut en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Beløpet trekkes fra på sluttfakturaen. Depositum er refunderbart om du velger å kansellere innen flybillettene kjøres ut (gjerne 7 til 4 måneder før avreise). Sluttfaktura sendes med forfall 4 til 6 uker før avreise.  
 
Hva skjer når du bestiller tur? 
1. Send oss navnene på hver deltager (kjetil@hopalong.no) eller ring 73 43 66 05. 
2. Du får en depositumgiro på kr 2.500,- pr. person. Giroen har forfall innen 14 dager, men innbetalt beløp er refunderbart om du velger å kansellere innen flybillettene kjøres ut (gjerne 7 til 4 måneder før avreise).
3. Velg leiebilklasse etter at du har kikket gjennom leiebiloversikten. Du kan oppgradere leiebil om du ønsker.
4. Godkjenn flyruten. Vi sender ut forslag på flyrute vanligvis 6 til 4 måneder før avreise. Du kan oppgradere flyseter om du ønsker. Noen vil også legge til ekstra dager før eller etter turen. 
5. Sluttfaktura har forfall 4 - 6 uker før avreise. Her trekker vi fra depositumet du har innbetalt. Vi kan også dele opp beløpet om du ønsker.
6. Ca. 3 uker før avreise får du et fyldig turprogram på norsk med GPS-adresser til hoteller og attraksjoner, inkl. detaljert informasjon om utreisedagen, kjøreruten, osv. Du får også link til Route 66-app som du kan laste ned på telefonen. 
7. Har du spørsmål i forkant eller underveis, kan du ringe oss på telefonen 7 dager i uken. Om spørsmål dukker opp underveis, vil vi alltid være tilstede på telefonen om du trenger hjelp. 

7J6A0663D-1.jpg

Route 66, den mest ikoniske av alle road trips. Turen går gjennom 8 stater (pluss avstikker til Las Vegas og Grand Canyon). Route 66 er en reise tilbake i tid - gjennom hjertet av Amerika. Veien fikk sitt navn i 1926 og var i mange tiår "Main Street of America", udødeliggjort gjennom filmer, bøker og musikk. 

Route 66:
- 2.448 miles/3.940 km lang 
- 8 stater
- 89 counties
- 3 store byer og utallige små
- 3 tidssoner

Dagsetappene er passe lange og lagt opp slik at du har mulighet for å “kjøre inn” litt tid og få mer tid til å slappe av ved bassenget på hotellet om ettermiddagen, eller dra på oppdagelsesferd på egenhånd om du ønsker.

Dag 1: Chicago

Dag 2: Chicago

Dag 3: Pontiac

Dag 4: St. Louis

Dag 5: Springfield, MO

Dag 6: Joplin

Dag 7: Tulsa

Dag 8: Weatherford

Dag 9: Amarillo

Dag 10: Tucumcari

Dag 11: Santa Fe

Dag 12: Gallup

Dag 13: Flagstaff, Williams

Dag 14: Flagstaff, Williams, Grand Canyon

Dag 15: Las Vegas

Dag 16: Las Vegas

Dag 17: Needles

Dag 18: Los Angeles

Dag 19: Los Angeles

Dag 20: Los Angeles

Dag 21: Hjemreise

Dag 22: Ankomst Norge

Om du ønsker å kjøre fra vest mot øst, reverserer vi ruten. Samme pris, samme program. Appen fungerer like bra begge veier.  

7J6A0509D-1.jpg

App på telefonen

Inkludert i pakken er en turn-by-turn app du kan installere på telefonen. Når appen er nedlastet, fungerer den også i områder uten god mobildekning, eller om du velger å skru av mobildata. Appen fungerer like godt om du starter i Chicago og kjører mot vest, eller om du starter i Los Angeles og kjører mot øst. Appen har hundrevis av Route 66-attraksjoner innlagt, som gjør at du ikke går glipp av ting langs ruten. Appen er tilgjengelig både for iPhone- og Android-telefoner. 

Route 66-hefte

Inkludert i turpakken er også vårt eget Route 66-hefte, med verdifull informasjon om alt det praktiske du trenger å vite underveis, samt GPS-adresser til attraksjoner og hoteller. Heftet er på norsk og er laget av Hopalong Travel. Du får heftet som PDF, som du kan skrive ut eller lese det på iPad eller annet nettbrett. 

Gode hoteller

Det er stor forskjell på kvaliteten på hotellene langs Route 66. Hotellene våre er nøye utvalgte. De billigste hotellene holder vi oss langt unna. Vi har selv inspisert alle hotellene langs ruten, og vi går god for kvaliteten. Også location er nøye utvalgt. 

Du kommer frem til et forhåndsbooket hotell hver ettermiddag. De fleste har basseng og kort gangavstand til restaurant. Det vil være både moderne hoteller og noen utvalgte «retro-hoteller» som holder god standard og som gir følelsen av gamledager, dog med fokus på kvalitet, sikkerhet og comfort.

 

Kan man endre hotell?

I utgangspunktet er hotellene faste. Alle holder meget god standard, men på enkelte steder kan vi endre hotell etter ønske fra den reisende. F.eks. er det noen som spør om å bo nede på Santa Monica Beach når man kommer til LA. Dette booker vi gjerne.  

7J6A0332D-1.jpg

Er kr 38.490,- dyrt?

Nei, det er ikke dyrt. Man finner av og til Route 66-turer som annonseres billig.

Da er ofte hverken fly eller leiebil inkludert. Inkluderer man fly og bil, og ikke minst avgift for enveisleie av leiebilen, så er man fort langt over kr 38.490,- pr. person. Bare enveisavgiften alene koster gjerne mellom kr 6.500,- og kr 12.500,-. Dette kommer i tillegg til selve leiebilprisen. Hos oss er dette inkludert. Når vi i tillegg velger kun gode hoteller alle netter i nesten tre uker, så er dette en tur som gir mye for pengene. 

Er det trygt å kjøre Route 66 på egenhånd? 

Absolutt. Route 66 er trygg på alle måter, og alle hoteller ligger på steder der man ikke trenger å være engstelig for å gå ut om kvelden. Route 66 går gjennom små og mellomstore byer, i tillegg til tre store byer. Vi kjenner alle byene godt og har mange råd og tips om sikkerhet. 

IMG_5221-1.jpg
2021 Chevrolet Malibu Hopalong Travel.pn
2019 Mustang Hopalong Travel.jpg
2021 Chevrolet Tahoe Hopalong Travel .jp

Leiebil
Inkludert i turpakken er full size firedørs sedan leiebil, f.eks. Chevrolet Malibu. Turprisen er basert på at to og to personer deler bil. Om man er tre eller flere som ønsker å dele bil, kan vi booke SUV, vanligvis uten ekstra kostnad. 

Mange velger også å oppgradere bil. SUV- og pickupklassene er populære. Det samme er convertible-klassen (f.eks. Camaro Cab eller Mustang Cab). 

Kjøre MC? 

Vi booker gjerne Harley eller annen MC om du vil kjøre Route 66 på to hjul. Hjelm og forsikring er inkludert. 

2021 Harley Hopalong Travel.jpg
2021 Harley Hopalong Travel 2.jpg

Kjøre gammel bil?

Det er mulig, men vi er litt forsiktige med å anbefale å leie gammel bil for Route 66, av to grunner. Prisen er ofte skyhøy – ofte langt dyrere enn oppgradering til siste modell av Camaro SS, Mustang GT eller Challenger R/T eller Luxury SUV. Dessuten er mekanisk "break down" ganske vanlig når man kjører på langtur med gammel bil. Forsikring er heller ikke inkludert på samme måte som det er for nye biler. 

7J6A0160D-1.jpg

Vår Route 66 Self Drive-tur er ikke innkjøpt fra eksterne leverandører, men laget av Hopalong Travel fra bunnen av. Etter mange år med gruppeturer kjenner vi Route 66 svært godt, og du kan derfor være trygg på at turpakken er kvalitet tvers igjennom. På Self Drive turene kjører man på egenhånd, uten reiseleder. Har du spørsmål underveis, kan du alltid ringe oss på telefonen.

Om du booker nå, er det full refusjon om du kansellerer før flybillettene kjøres ut (normalt ca. 6 måneder før turstart, evt. senere). Forbehold om pris- og programendringer før turen endelig bekreftes. Pris endres svært sjelden. Når turen er bekreftet, er prisen garantert. 

Wheel Hopalong Travel copy.png
bottom of page