top of page

3 forskjeller i trafikken i USA, sammenlignet med Norge

Forskjell nr. 1: Det er lov å svinge til høyre på rødt lys, med mindre det står skiltet «no turn on red». Dette er en trafikkregel som løser opp køer før kryss veldig smidig og effektivt.

Forskjell nr. 2: Ingen høyreregel. Det er enten stoppskilt eller vikepliktskilt. Er det ikke et slikt skilt, har du forkjørsrett.

Forskjell nr. 3: Ikke parkere mot kjøreretningen der det er gateparkering. Dette gjelder de fleste steder hvor man parkerer parallelt inntil fortauskanten.

Ellers er trafikkregler og det meste av skilting stort sett som i Norge. Å kjøre bil i USA er enkelt og oversiktlig. Du vil legge merke til at folk er høflige i trafikken og slipper deg frem om du setter på blinklyset. Stoppskilt er vanlig, også i kryss der vi normalt ville forvente vikepliktskilt. Står det et stoppskilt, så skal man stoppe helt opp før man kjører videre. Såkalt «rolling stop» er ikke en skikkelig stopp, som kan medføre at du får advarsel eller bot fra politiet. Mange som har blitt stoppet av politiet for mindre trafikkforseelser, har gjerne erfart at de ofte kun får en «warning» i stedet for bot, som de normalt skulle fått. Politiet har i mange tilfeller lov å gjøre egne vurderinger innenfor regelverket, og er overtredelsen mindre alvorlig, og den skyldige i tillegg er høflig, så har betjenten anledning til kun å gi en advarsel. Politiet i USA er generelt vennlig, men bestemt. Evt. bøter kan i de fleste tilfeller betales online med kredittkort innen en gitt frist.

Sjekk med oss – vi vet :-)2,289 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page