top of page

Unngå 3 bommerter med kredittkort og cash i USA

Bommert nr. 1: Å veksle dollar på Gardermoen før avreise. Uttak av valuta på Gardermoen eller annen Europeisk flyplass er helt unødvendig og dyrt (dårlig vekslingskurs). Trenger du cash, vent til du er fremme i USA og bruk nærmeste ATM (minibank). Disse finner du på ankomstflyplassen, på de fleste bensinstasjoner og ofte i lobbyen på hotellet.


Bommert nr. 2: Å ta ut mange småbeløp i cash i løpet av ferien. Gebyret som minibanken tar, er ofte $2 til $5 pr. uttak. Du betaler det samme gebyret om du tar ut $50 eller om du tar ut $200. Derfor lønner det seg å ta ut færrest antall ganger.


Bommert nr. 3: Å bruke debetkort (minibankkort) til restaurant og shopping. Bruk debetkortet til uttak av cash i minibanken (lavest gebyr). På shopping eller på restaurant bør man bruke kredittkort, der kredittkortselskapet sender deg regning hver måned. Dermed slipper du mye ekstra arbeid ved evt. og potensielt tap ved feil eller svindel.

Kredittkortbetaling er like vanlig i USA som det er i Norge. Og det er like trygt. Tidligere var det vanlig å ha cash eller reisesjekker med seg på ferien, men nå bruker de fleste kort.

Sjekk med oss – vi vet :-)


384 views

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page