top of page

Unngå 3 bommerter på shopping i USA

Bommert nr. 1: Å forveksle et vanlig kjøpesenter med Outlet Mall når man jakter på best utvalg og best pris. USA er ikke noe lavkostland, men klær og sko er noe av det som er rimelig i USA. Selv om Outlet Malls egentlig er «fabrikkutsalg», er standarden på forretningene og varene like gode som i tradisjonelle kjøpesentre. Outlet Malls selger merkevarer som Ralph Lauren, Levis, Converse, Nike, e.l. ofte til bedre priser enn man finner på vanlige malls.


Bommert nr. 2: Å kjøpe elektronikk «billig» i turistområder i enkelte storbyer. Elektronikk er generelt ikke billig i USA, men skal du kjøpe slikt, anbefaler vi kjente kjeder, slike som Best Buy, Fry´s Electronics, e.l. Også WalMart eller Target har elektronikk. Kjøper du hos disse store kjente kjedene, er det aldri noen problemer med å bytte eller få pengene igjen ved eventuelle feil eller mangler.


Bommert nr. 3: Å glemme å sjekke vekten etter flere dager med shopping. Tiden da du hadde nærmest ubegrenset med bagasjevekt på flyet hjem, er for lengst over. Nå koster det dyrt om du må betale for koffert nr. 2 eller 3.

Hva blir nytt etter Covid?

Mall-døden (kjøpesenter-døden) har herjet i USA i mange år. Folk handler på nettet, og nesten alle amerikanere er Amazon Prime-medlemmer, hvor man bl.a. får gratis frakt på alt som bestilles online, levert samme dag eller dagen etter. Utviklingen med nedlegging av butikker og kjøpesentre har eskalert kraftig under Covid. Noen nye moderne «Town Center-type maller» og Outlet Maller holder stand. Det samme gjør Wal-Mart, Target og enkelte spesialforretninger.

Sjekk med oss – vi vet :-)
2,029 views

Recent Posts

See All

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page